понеділок, 15 липня 2013 р.

Громадська рада RIA+ : ОСББ чи ЖЕК

Вам набридло телефонувати в жек і вимагати, щоб залатали дах? Ви – не самотні! Таких, як ви у Тернополі – сотні, а може, й тисячі…
Часто, коли звучать подібні скарги, хтось спересердя "кидає" – "Треба створювати ОСББ і вирішувати все самим, а не платити "дяді". Утім, далі слів справа йде рідко. Особливо, якщо мешканці проживають у старому будинку, де все тріщить по швах.
До того ж, зазвичай ніхто з мешканців не знає, що для них буде краще – залишатися на обслуговуванні жеку чи замовляти/запрошувати майстрів самим. До того ж, більшість людей не поспішає брати на себе відповідальність за господарку майбутнього Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Про це і не тільки ми плануємо поговорити з експертами під час Громадської ради RIA. Особливий гість – Тетяна Монтян. Український правознавець, адвокат, публіцист, громадський активіст, блогер. Жінка, яка чи не найкраще в Україні орієнтується у даній темі.
Отже, "круглий стіл" з експертами відбудеться у середу, 17 липня, у конференц-залі Медіа Корпорації RIA (вул. Дубовецька, 1 б, 2 пов.). Початок – о 17.00. Тривалість – максимум дві години. Охочі взяти участь у засіданні можуть зголошуватися за номерами: 43-00-50 або 050-521-19-33(Любов Красновська). Кількість учасників обмежена!!!
Чому ми беремося за цю тему? Нагадаємо, жек – житлово-експлуатаційна контора. Фактично таких у Тернополі вже немає. Наші будинки обслуговують приватні підприємства. Причому ринок послуг не є надто різноманітним. Деякі ПП – наприклад, "Комуненерго", тепер обслуговують території, які колись "належали" кільком жекам. Власне, й офіси фірми залишилися у тих же приміщеннях.
На відео, що в анонсі цієї новини, ви можете роздивитися будинки і двори багатоповерхівок, які перебувають на балансі тернопільських жеків.
На тому відео, що нижче, - нові будинки. Один колись був кооперативним, решта – зведені на пайові частки. Їх відразу не брали на баланс жеків, змушуючи людей самоорганізуватися. На відео не потрапили ОСББ, які у Тернополі вважають за приклад. Такими є зокрема, ОСББ, що на "Канаді" чи на вулиці Лучаківського. Деякі місцеві ОСББ навіть мають свої сайти, як наприклад: http://lvivska.te.ua – на Львівській. Втім, картина всюди – схожа: парканчики, смітники, квітники…

Немає коментарів:

Дописати коментар