Тернопільські ресторатори обіцяють смачно нагодувати тернополян. На фестивалі проведуть кулінарні майстер-класи, пригощатимуть варениками та іншими стравами Борщем, грибною юшкою, капусняком, супами, а також варениками з картоплею, сиром, грибами, капустою, вишнями, чорницями пригощатимуть на гастрономічному фестивалі "Галицька дефіляда". Свято проведуть у Тернополі на Театральному майдані 26-27 жовтня. Господарями заходу будуть 10 тернопільських ресторанів. Офіційне відкриття о 15-00 26 жовтня
Ціни на страви будуть нижчими, ніж ресторанні, запевняють організатори фестивалю. А "Капустою засипаною", яку всі ресторатори готуватимуть разом, пригощатимуть безкоштовно! Також гостей чекають цікаві кулінарні майстер-класи та розважальна програма.
Ініціатором такого фестивалю є ресторатор Михайло Гросуляк, який влітку вже проводив таке свято у своїх ресторанах.
Для фестивалю створили єдине меню, до якого входять перші страви та вареники з різними начинками. Тож кожен ресторан приготує суп, юшку, росіл, борщ, капусняк, а також наліпить вареників, розповів ресторатор Ігор Парій.
- Цим меню хочемо показати, що ми можемо об’єднуватись, - каже він. До речі, у рамках фестивалю ресторатори запрошують гостей у свої заклади, де обіцяють обслуговувати їх особисто.
Програма фестивалю
26 жовтня
9:00 – ярмарок органічної їжі (вул. Грушевського)
12:00 – початок фестивалю - концертна програма від духового оркестру міської ради
14:00 – 18:00 – дитячі забави (драмтеатр)
15:00- відкриття фестивалю
15:30 - концертна програма, виступатимуть народні та самодіяльні колективи, а також будуть конкурси на краще оформлення гарбуза
18:30-19:30 - приготування спільної страви – "Капуста засипана"
19:30–фаєр-шоу і виступ етнічних барабанів
21:00-концерт
Продовження фестивалю на території ресторанів учасників, де власники будуть обслуговувати клієнтів ресторану.
27 жовтня
13:00 – початок фестивалю
14:00–18:00 – дитячі забави, кулінарні майстер-класи для дітей (драмтеатр)
15:00 – концертна програма, розваги
16:00-18:00 – спортивні розваги (гирьові змагання, перетягування каната і т.д.)
У програмі другого дня фестивалю - представлення автентичної української кухні та приготування карпатської грибної юшки.
Єдине меню фестивалю
Перша справа:
· Борщ "Коза" - ("Коза")
· Грибна юшка - (ресторан "Максим")
· Капусняк - ("Кайпа1540")
· Шурпа - (ресторан "Хутір")
· Рибна юшка - (ресторан "Чумацький шлях")
· Зупа гуляшова - (ресторан "Назарія")
· Росіл з локшиною - ("Коловорот")
· Гороховий суп - ("Самогонна ресторація")
· Овочевий суп з фрикадельками - (ресторан "День і ніч")
· Рубці - (ресторан "Рандеву")
Вареники:
· З картоплею - (ресторан "Хутір")
· Із сиром - ("Кайпа1540")
· З картоплею та сиром - ("Коза")
· З лівером - (ресторан "Хутір")
· З гречаного борошна з гречкою та сиром - (ресторан "Рандеву")
· З капустою - ("Коловорот")
· з грибами - ("Самогонна ресторація")
· З вишнями - (ресторан "Назарія")
· Картопля із зеленню - (ресторан "День і ніч")
Цікавае мерапрыемства, аж захацелася на яго папасьць пакаштаваць стравы па зьніжаных цэнах. :-)
ВідповістиВидалитиПриїзжай! :-)))
ВидалитиКаб гэта можна было зрабіць за некалькі гадзін на ровары... :-)
Видалити