понеділок, 28 жовтня 2013 р.

Створення сприятливих умов для діяльності інститутів громадянського суспільства в Тернопільській області

01 листопада 2013 р. у м. Тернополі відбудеться міжрегіональний круглий стіл «Створення сприятливих умов для діяльності інститутів громадянського суспільства в Тернопільській області».
Місце та час проведення: Тернопільська обласна рада к. 532 початок о 13:00

У круглому столі візьмуть участь представники керівництва ОДА, обласних рад та інститутів громадянського суспільства з Тернопільської, Волинської, Житомирської, Львівської та Рівненської областей.
Модератори круглого столу: керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба, голова Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення Андрій Крупник.
Місце проведення заходу обрано не випадково. Адже Тернопільська область залишається на сьогодні одною з небагатьох в Україні, де досі не затверджено регіональну програму сприяння розвитку громадянського суспільства, як цього вимагає Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства, затверджена указом Президента у березні 2012 р.
Дискусія стосуватиметься шляхів вирішення цього питання, а також удосконалення змісту та реалізації програм сприяння розвитку громадянського суспільства у сусідніх областях.
Крім того, з метою реалізації прав людини на об’єднання в Україні було прийнято Закон "Про громадські об’єднання" №4572-17, який вступив в дію з 1 січня 2013 року. Закон суттєво змінює підхід до утворення громадських об'єднань, значно спрощує процедуру реєстрації та ліквідовує ряд обмежень.
Учасники круглого столу окреслять коло труднощів, які виникають у представників реєстраційних служб під час реалізації Закону та у громадських діячів під час підготовки необхідних документів, і спільно будуть шукати шляхи для їх подолання. 
Результати громадського дослідження з указаних питань представлять провідні експерти УНЦПД Анастасія Красносільська та Анастасія Шимчук.

Додаткову інформацію можна отримати за контактами: 066-754-06-12; samoorg@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар