понеділок, 3 вересня 2018 р.

"Приготуйтеся до війни" або про події у Почаєві

“Приготуйтеся до війни” або чому події у Почаєві - це намагання зірвати надання Томосу Українській Православній Церкві (КП).
Протягом останніх днів в українському інформаційному просторі звучала новина про паломників, які йшли хресною ходою з Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (МП) до Почаївської Лаври. Серед прочан було декілька десятків кремезних чоловіків, що одягли футболки з написом "Готуйтеся до війни!", і витягли той самий прапор, який у 2014 році освятили бойовики "ДНР" для війни з Україною.
“Це ніщо інше, як спроба провокації російської православної церкви, намагання спровокувати конфлікт між учасниками хресної ходи та представники правих організацій або вірян інших конфесій Тернопільської області з залученням правоохоронних органів. Така «картинка» мала б посилити аргументацію патріарха Кирила в питанні ненадання Томосу УПЦ (КП). Мовляв: «дивіться, що робиться, уявіть що почнеться після надання Томосу. Це ж буде різня». Російська православна церква не вперше намагається спровокувати релігійні протистояння на території Почаївської Лаври на свою користь", - переконаний Іван Ковалик, координатор "Вільні Люди Тернопіль - Самооборона Майдану".

Більше дивіться у розслідуванні ТСН (https://tsn.ua/video/video-novini/prigotuytes-do-viyni-hto-i-navischo-vidav-futbolki-palomnikam-upc-mp.html)
Нагадаємо, що 31 серпня Константинопольський патріарх Варфоломій під час зустрічі з Московським патріархом Кирилом повідомив про впровадження рішення про автокефалію в Україні.
Водночас, нам сьогодні варто бути пильними до провокацій, які робить РПЦ на території України та не вестись на них, оскільки надання Томосу УПЦ (КП) дозволить українському народові мати свою канонічну церкву, що суттєво послабить ідеологічні основи «русского мира».

Немає коментарів:

Дописати коментар