суботу, 6 липня 2019 р.

Богдан Келічавий про Славоміра Добжанського

Місяць тому, Славомір Добжанський відвідав село Гадинківці на Тернопільщині, де похований його дід. Це була епізодична поїздка тривалістю у кілька годин. Ніхто так би й не дізнався про неї окрім родичів, якби не позначка населеного пункту на фото у Фейсбуці.
Мені стало цікаво зв’язатись зі Славоміром, щоб зрозуміти, що за люди приїжджають до нас з усього світу, про яких ми знаємо так мало. Вони з’являються у наших краях, шукають могили рідних та повертаються до своїх звичних життів назад у країни, з яких прибули. Батько Славоміра виїхав з України у 40х роках до Вроцлава у Польщі. А сам Славомір майже 30 років тому виграв музичну стипендію і переїхав до США. Зараз є професором гри на піано у Канзаському університеті та вступає у філармоніях по всьому світу.

Кілька тижнів тому, ми записали інтерв’ю, яке віртуально познайомило Славоміра із жителями громади, а сам Славомір продовжував підтримувати контакт зі мною. Спілкування дійшло до того, що я отримав музичний диск, який ми з Руслана Савка помістимо у музейну залу відомих земляків громади, а спільно з Viktor Ivankiv розробимо невеличкий інформаційний стенд про нього. Більше того, Славомір прийняв моє запрошення і планує спеціально приїхати ще раз у жовтні, щоб дати благодійний концерт в Копичинцях. А також, можливо, провести майстекласи для викладачів та учнів обох музичних шкіл.

Цікаво, чи хотіли би жителі Копичинецької ОТГ відвідати такий концерт відомого земляка? ☺

P.S. Для тих, хто ще не бачив, ось посилання на відео інтерв'ю:

Немає коментарів:

Дописати коментар