середу, 29 січня 2020 р.

Планували "Rapid Trident – 2020"

Офіцери оперативного командування "Південь" взяли участь у початковій конференції з планування українсько-американського командно-штабного навчання «Rapid Trident – 2020»
Упродовж цього тижня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася початкова конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2020» («Rapid Trident – 2020»).
Офіцери управління оперативного командування «Південь» та підрозділів, які входять до складу оперативного командування, взяли активну участь в проведенні конференції. Обумовлено це тим що в навчаннях, які будуть проходити влітку цього року в Україні від оперативного командування «Південь» буде задіяна одна з мотопіхотних бригад. Офіцери управління оперативного командування «Південь» головують в низці груп з планування навчань за напрямками, оскільки країна, яка приймає навчання за процедурою планування навчань бере на себе цю відповідальну місію. Керівником навчань від України є полковник Дмитро Красильников (оперативне командування «Південь»), а від американської сторони - полковник армії США Міхел Хенсон.

Головною метою початкової конференції «Репід Трайдент – 2020» було обговорення та планування базових засад та положень навчання. У конференції взяли участь близько 100 представників з різних країн світу, які братимуть участь у цьогорічних військових маневрах, а також представники від НАТО та Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

«Україна високо цінує участь всіх дружніх держав, які планують взяти участь у навчанні. Це міжнародне навчання проходить у нашій державі щороку і уже має свою історію та напрацювання. Хочу зазначити що пріоритетом початкової конференції є визначення навчальних цілей для кожного підрозділу з тих, які братимуть участь у «Репід Трайдент – 2020». Я переконаний, що і цього разу міжнародний захід буде змістовним, цікавим, а головне – корисним для усіх учасників навчання, адже згодом ми зможемо використати здобутий досвід при виконанні миротворчих місій в зонах воєнних конфліктів. Сподіваюсь що застосування знань, навиків, здобутих в процесі навчання, дасть змогу уникнути зайвих втрат – наголосив керівник навчання з українського боку полковник Дмитро Красильников.

Початкова конференція майбутніх учасників «Репід Трайдент – 2020» поставлені перед нею завданя виконала. Наступні конференції продовжать поглиблене планування і деталізацію завдань. Акцентування на антитерористичній діяльності закладено в сценарій навчань. Наважливішим аспектом для української сторони є те, що ми ще на крок станемо ближче до західних партнерів.

Зазначимо, що українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2020» буде проходити в Україні з кінця червня і по середину липня цього року.

Прес центр-оперативного командування «Південь»

Немає коментарів:

Дописати коментар