пʼятницю, 20 серпня 2021 р.

30-ліття Відновлення Державної Незалежности України

Шановні Українці на Рідних Землях і розкидані по земській кулі!

Головна Управа Організації Оборони Чотирьох Свобід України в США щиро вітає Вас з Днем Незалежности України!


З почуттям глибокого патріотизму, любові до рідного краю і нації, та прагненням до єдності, складаємо цей наш поклін Українській Нації з нагоди 30-ої Річниці Проголошення Відновлення Державної Незалежности України 24-го серпня 1991 р. Беручи до уваги нелегкий шлях до сьогоднішнього дня, ми стверджуємо, що Українська Нація здала свій іспит здобути Українську Державу і зберегти свою історію, культурну спадщину, мову і духовність.


Проголошення незалежности стало закономірним результатом нашого історичного розвитку, спільною перемогою багатьох поколінь найкращих синів і дочок України, які здобули Державну Самостійність у тяжких боротьбах з різними ворогами. Це не просто день народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися різними способами за державність, а також день, коли варта думати про завтрашній день, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.


У всі часи існування Української Держави, Україна зазнавала багато ворожих нападів і зазіхань. Біля витоків і на сторожі державности стояли великі мужі Української нації – Микола Міхновський, В’ячеслав Липинський, Дмитро Донцов, Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич, Ярослав Стецько. Поруч із ними – сотні тисячі українських патріотів, героїв, знаних і невідомих, звичайних чоловіків, жінок і навіть молоді, які поклали життя за Вітчизну.


Свобода і незалежність не були подаровані українцям в 1991 року – українці боролися за це століттями. Сьогодні, українцям необхідно пам’ятати вікову історію боротьби України за незалежність, аби припинити спроби Москви ідентифікувати нашу країну лише як частину пострадянського простору. Тому, що існують ворожі спроби представити Україну як молоду державу, важливо пам’ятати, що в 1991 році Україна не отримала, а повернула — відновила незалежність. 


Також сьогодні ми одночасно силяємо наші голови і віддаємо поклін попереднім поколінням, членам і провідникам Революційної Організації Українських Націоналістів, які 80 років тому, 30-го червня 1941 р., проголосили Акт Відновлення Державної Незалежности України на знак тривалого прагнення і боротьби народу. Принципи Державної Незалежности України та плекання волі та демократичного життя сьогодні дають надхнення воякам і старшинам Збройних Сил України на сході України, які проливають свою кров у черговій війні проти московського наїздника. Цей непереможний, вічний дух запевнить українцям і Україні остаточну перемогу над московськими ордами. 


І тому нам не однаково чи буде Україна незалежною, українською чи ні, чи будуть українці говорити українською мовою чи ні. Безліч поколінь українських патріотів віддали своє життя за те, щоби Україна була вільною, незалежною, суверенною українською державою української нації.


Нам випала велика історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь українців – мати свою незалежну державу. Боляче про це говорити у святкові дні, але за неї Україна платить надзвичайно високу ціну – людські життя. Та нехай наші вороги знають, що націю, яка так дорого платить за свою Незалежність, – неможливо здолати.


У цей святковий день, ми закликаємо Президента і Уряд України недозволити російському реваншеві, надати українським воякам у війні проти російського кровожадного ворога всі ресурси до перемоги, зберегти українську мову як державну мову України, і піднести Україну до найвищого рівня у спільноті незалежних, демократичних держав світу.


Сьогодні, як ніколи раніше, це свято висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальности перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період сучасної України, тому що ще раз проливається українська кров і наша нація знову потерпає від збройної агресії ворожої Росії. Такою є ціна за прагнення нашого народу до гідного, самостійного життя у цілісній, незалежній та процвітаючій, демократичній європейській державі. Зокрема, сьогодні віддаємо найглибшу шану Збройним Силам України та старшинам і рядовим воякам, які мужньо захищають тимчасово анексований Московією Крим і частину Донбасу.


Тож нехай це святкове привітання лине, насамперед, до ветеранів визвольної боротьби різних часів, до сьогоднішніх захисників Нації, які боронять Батьківщину на Сході нашої держави, до їхніх рідних і близьких. Хай кріпне віра у неминучу перемогу над однією з останніх імперій зла на планеті – нелюдської і кровожадної Росії. Також шлемо святкове привітання всім цивільним, духовним, професіоналам, міщанам і селянам, дорослим і молодді наше щире дякую за Ваш вклад у розбудову Незалежної Української Держави.


Україна стала незалежною, демократичною європейською країною, в якій громадяни цінують свою свободу, і неодноразово довели це на Майданах і на фронті. Так, незалежність – це радісне свято але нам не треба комфортної ілюзії, що наша незалежність забезпечена для грядущих поколінь. Не треба сприймати її як належне. Нам українцям на Батьківщині та в діяспорі не час спати! Боротьба за Україну нині в гарячій стадії. Ідея України потребує щирої відданості сьогодні не менше, ніж у той день, коли патріотичні депутати демократичного крила внесли синьо-жовтий прапор у сесійну залю Верховної Ради УРСР або проголосили Акт Відновлення Державної Незалежности України. Нам всім необхідно далі нести високо наш стяг.


Наша держава і нація гідні кращого майбутнього і чільного місця у колі провідних незалежних держав.


Бажаємо Українській Нації миру і злагоди, міцного здоров’я, щастя, вагомих успіхів у всіх починаннях, нових здобутків в ім’я нашої держави та її майбутнього!  


З Днем Незалежности  вітаємо тебе, Україно, і Твоїх синів і дочок – і усіх українців, сущих на рідних землях та розкиданих по всьому світу!


«Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці»! Бо з нами Бог! Бо за нами Правда!


Слава Українській Державі! Слава Нації! Слава Україні!


За ГУ ООЧСУ:


Микола Грицковян Ігор Длябога

голова секретар


Немає коментарів:

Дописати коментар