середу, 13 жовтня 2021 р.

У Держархіві дивились фільм про Галину Дидик

В Державному архіві Тернопільської області напередодні 79 річниці створення УПА відбувся попередній показ фільму із циклу "Жива УПА" про зв’язкову головнокомандувача УПА Романа Шухевича Галину Дідик #УПА
Фільм режисерки Марії Яремчук з "Сектору правди" створений нещодавно. У стрічці використані були посилання на документи із фондів Державного архіву Тернопільської області. Продюсер фільму Володимир Ханас подякував колективу держархіву області за плідну співпрацю і передав на державне зберігання до архіву рукопис сценарію фільму. Директор держархіву області Федір Полянський від імені працівників архіву висловив вдячність знімальній групі та акторці фільму Юлії Сушко, яка створювала образ Галини Дідик на екрані, за чудову роботу і висловив сподівання про подальшу співпрацю між архівом, і "Тернопільською кінокомісією", у такій потрібній справі як увіковічнення історичної правди про УПА в документально-ігровому кіно.

#Ігор_Крочак, військовий історик, головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства державного архіву Тернопільської області, ветеран російсько-української війни, розвідки ЗСУ, офіцер запасу, член ГО «Воїнів АТО/ООС Тернопільського району»
(фото автора)

Немає коментарів:

Дописати коментар