вівторок, 1 листопада 2022 р.

Молодь навчалась правилам мінної безпеки

Молодь Тупичівської та Городнянської громад навчалась правилам мінної безпеки
Понад 80 молодих людей з Тупичівської та Городнянської громад навчалися правилам мінної безпеки на 4 навчальних інтерактивних заняттях, які провели експерти ГО «Центр Доброчин» 28 та 29 жовтня 2022 року.
Чернігівська область нині — одна із найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами. Її величезну територію зараз розміновують. Щоб завершити цей процес, саперам можуть знадобитися роки. Діти та молодь – найбільш вразлива категорія.
Під час занять діти отримали жовто-блакитні браслети «Моя Безпека – Моя Уважність», щоб пам’ятати, що саме їх уважність і є їх найкращою безпекою.
Діти засвоїли та будуть дотримуватись такого алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечного предмету:
1. Якщо ти побачиш якийсь невідомий предмет — не підходь!
2. Не чіпай!
3. Обережно відійди назад по тій же дорозі!
4. Повідом про знахідку когось із дорослих або зателефонуй за номером 101 або 102.
Вікторина на знання правил поводження з вибухонебезпечними предметами викликала неабияку цікавість серед учасників та водночас продемонструвала, що більшість молоді недостатньо володіють інформацією в цій сфері. Футболки з псом-сапером Патроном отримали переможці таких вікторин.
Формат проведення заходів дав можливість учасникам не тільки ознайомитись із покроковим алгоритмом як діяти при виявленні вибухонебезпечного предмету, а й спільно обговорити питання шляхів просвіти дітей та молоді.
Проект "Підвищення стійкості та безпеки звільнених територіальних громад Чернігівської області" реалізується ГО "Центр Доброчин" через регрантингову схему підтримки Форуму громадянського суспільства в регіоні. В рамках цієї регрантиногової схеми ФГС СхП підтримує проекти своїх членів, які сприяють досягненню місії та цілей Форуму.
Гранти доступні для громадських організацій з країн Східного партнерства та ЄС. Ключові сфери підтримки: демократія, права людини, економічна інтеграція, довкілля й енергетика, контакти між людьми, соціальна та трудова політика.

Відеоурок з циклу "Знання під час війни"  доступний за посиланням   


Немає коментарів:

Дописати коментар