вівторок, 31 січня 2023 р.

Docudays UA в Озерній

 Для того, щоб створювати якісне коротке відео, треба вчитися у кращих. З яскравими взірцями короткометражок можна ознайомитися на показах фільмів Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Тернопіллям мандрує Docudays UA .Учасники молодіжного простору села Озерна мали таку можливість перед Новим роком. В рамках тренінгів один з фільмів для показу до нас привіз голова Тернопільської кінокомісії Volodymyr Khanas. Мову документального кіно можна зрозуміти, навіть якщо від героїв не звучать репліки. Молоді продемонстрували фільм без слів.

Стрічка була про майстрів-ковалів, які під сирени тривоги робили свою роботу. Ніхто нічого не говорив, звучали важкі молоти, зварювальний апарат, летіли іскри. У фільмі знімалися працівники цехів. Неповних 15 хвилин стрічки розповіли у короткій хроніці про тижневі заклопотаності людей.
Після показу документального фільму був проведенний майстер-клас з мінної безпеки для школярів. Що робити дітям, коли перед очима підозрілий предмет? Які правила поводження в такому випадку? Як виглядають снаряди малих калібрів? Про ці та інші речі розповів Ігор Войцехівський з Тернополя, який проводить у школах обласного центру подібні ознайомчі уроки.
Окремо демонструвалася повчальна 12-хвилинна відеострічка, у знімальній команді якої теж були тернополяни.
На відеоуроці легко та зрозуміло пояснюють, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть ховатись, які знаки попереджають про них та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватись, якщо ви побачили міну чи боєприпас.
Перегляньте урок з мінної безпеки для початкової школи — https://bit.ly/3EY7aQr та для середньої та старшої шкіл — https://bit.ly/3TATDCo
Проєкт «Створення молодіжного простору та відеостудії в селі Озерна» реалізується в межах програми ТРИМАЙ, що здійснюється громадською організацією YouthUp та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine в межах програми СПІЛЬНО.
Джерело
All reactions:
Ви, Vasyl Khanas, Ігор Войцехівський та ще 23

Немає коментарів:

Дописати коментар