понеділок, 17 липня 2023 р.

Помер Володимир Кацан-Штайгнер

Вночі з 15 на 16. 07. 2023 помер ветеран Миколаївської філії Української Гельсінської Спілки Володимир Кацан-Штайнгер.

Дружина Олена була в цей час на стаціонарному лікуванні в Миколаєві. Син Міхал, 1979 р. н., вже третю мобілізацію, починаючи від 2014 року, воює, захищаючи Україну. А в січні 1990 року Міхал був наймолодшим учасником Миколаївської делегації, котра брала участь у Живому Ланцюзі Єднання.
Батьки В. Кацана Михайло і Йосафата познайомилися на засланні, Володимир народився у 1951 році в Читі, куди родина була вислана з рідної Тернопільщини за підтримку Повстанської армії. Дід В. Кацана був розстріляний в Тернопільській в’язниці як один із місцевих керівників СБ ОУН.
В січні 2014 року Володимир Кацан відвіз на Майдан та подарував протестувальникам 14 (чотирнадцять) тон власного меду. Йому допомагали в цій справі Олекса Мот та Микола Горбаль. Тодішній комендант Майдану С. Кубів сказав В. Кацану «дякую».
Від минулого місяця борець за незалежність України у ХХ сторіччі В. Кацан отримував «підвищену» місячну пенсію в розмірі 3200 грн. Надбавки до пенсії за особливі заслуги перед Україною Кацан В. М. не дочекався.
Світла, вічна пам’ять дорогому побратиму-угаесівцю.
Голова Миколаївської філії ВО УГС Ян Чарнецький
Голова ВО УГС Олесь Шевченко

Олесь Шевченко
Миколаївська делегація на Всеукраїнській акції "Ланцюг Єднання" 22 січня 1990року 
(з особистого архіву О. Гіллякіна)

Усі реакц

Немає коментарів:

Дописати коментар