вівторок, 25 червня 2024 р.

"Народжені щоб жити" у Львові

У Тернополі та Львові відбулись зйомки документального циклу "Народжені щоб жити" режисера Владислава Робського. Про це інформує продюсер циклу Volodymyr Khanas . Одним зі знімальних майданчиків став Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини. За задумом режисера Владислава Робського , це - оптимістичні нариси про життя ветеранів війни та АТО/ООС, яким війна залишила інвалідність та ПТСР. Влад каже, що "Це історії звичайних людей, які ходять з нами одними вулицями, маючи за плечима участь у бойових діях та їхні наслідки на своєму тілі та душі. Як вони влаштовують свій побут та особисте життя, про що мріють, чого уже встигли досягти і чого прагнуть – усе це побачимо у цих телефільмах". Один з героїв фільму - тернополянин Артем Комісарчук. Про нього буде окрема розповідь. Чекаємо на прем"єру. #запідтримкиукф

пʼятниця, 21 червня 2024 р.

Помер Дем'ян Чернець

Відійшов у вічність Дем’ян Іванович Чернець - громадсько-політичний діяч, заступник голови Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих. Він жив Україною і помер з Україною в серці. Щирі співчуття родині та однодумцям померлого. Про чин похорону буде повідомлено пізніше. Незадовго до свого 80-річчя Дем'ян Іванович представляв у Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини документальний цикл "Шлях до світанку", одним з героїв якого і консультантом він був.

понеділок, 17 червня 2024 р.

Сучасна екологічна освіта

Колектив Західноукраїнського національного університету запрошує на навчання зі спеціальності 101 «Екологія» за бакалаврською програмою «Екологічна безпека та охорона навколишнього середовища» та магістерською програмою «Екологія та біоекономіка» на умовах стаціонарної або заочної освіти.
Освітньо-професійні програми підготовки зорієнтовані на надання сучасних знань та навичок екологічного управління, раціонального природокористування, організації відповідних процесів на рівні громади або регіонів.
Здобувачі вищої освіти мають можливість працювати в сучасних навчальних лабораторіях, а фаховий супровід досвідчених практиків гарантує формування навиків, необхідних для природоорієнтованих рішень у сферах екологічного управління, агротехнологій, переробної та харчової промисловості, виробництва євро-сертифікованої продукції та біоенергетики.

субота, 15 червня 2024 р.

"Карла і Нюрдаль" в ліцеї ім. І. Герети

Учні Тернопільський Ліцей 21 - Спеціалізована Мистецька Школа Ім. І. Герети відвідали засідання кіноклубу від ГО "Тернопільська кінокомісія". Після перегляду фільму "Карла і Нюрдаль" відбулося обговорення стрічки. На думку експертки , керівниці ГО "Бебіко" Ольги Гордієнко "Фільм "Карла і Нюрдаль" важливо показувати підліткам, учням, батькам дітей для прикладу про те, що не говорять... В фільмі показано турботу, опіку, любов до рідних з інвалідністю.

Садимо смородину

середа, 12 червня 2024 р.

Без Бога ні до порога

У найрозвиненіших державах світу в тому чи іншому вигляді у ведучих партіях та політичних силах та рухах присутня релігія, зокрема Християнство. Вони апелюють до віри, моральності та духовності, обстоюють християнські чесноти. Натомість що ми бачимо в Україні? Впродовж останніх десяти років триває потужна секуляризація, котру загалові представляють, як "здобуток демократії" та "прогресу". В Україні немає жодної партії і політичної сили, котра б у своїй програмі, діяльності тощо обстоювала християнські цінності, поціновувала Божі Заповіді, Слово Боже, розуміла роль Церкви, як однієї з підвалин, на котрій будується успішна, процвітаюча, благословенна держава.

вівторок, 11 червня 2024 р.

Помер Ігор Безменов "Бізон"


"Сьогодні (10.06.2024) поповнив воїство небесне Перунове Ігор Безменов "Бізон", "Гном". УНСОвець першої ґенерації, ветеран не тільки цієї війни, боєць роти вогневої підтримки 5-го окремого батальйону УДА.
Легкої тобі дороги на Луки Сварожі, брате. Щодо поховання, буду повідомляти пізніше.

"Народжені щоб жити" знімаються у Тернополі

 Тернопіль на кілька днів знову став знімальним майданчиком.
Цього разу у файному місті знімають цикл документальних телефільмів «Народжені щоб жити». За задумом режисера Владислава Робського, це - оптимістичні нариси про життя ветеранів війни та АТО/ООС, яким війна залишила інвалідність та ПТСР. Влад каже, що "Це історії звичайних людей, які ходять з нами одними вулицями, маючи за плечима участь у бойових діях та їхні наслідки на своєму тілі та душі.