пʼятницю, 4 лютого 2011 р.

Співпраця Луцька та Тернополя

Нещодавно до міста Тернополя завітав заступник директора департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міської ради Ольга Коритнєва. Її візит був пов`язаний з ідеєю створення молодіжного центру дозвілля та ініціатив в місті Луцьк. Оскільки Тернопіль ближчий по духу та території до Луцька і в місті вже існує ЦДМІ ім..О.Довженка, було вирішено відвідати та перейняти досвід, а також намалювати картинку спільної співпраці та можливостей.

Звичайно за один день цього ніхто не зробить, адже існує безліч юридичних аспектів, які потребують вирішення, особливо матеріальне забезпечення, адже молодіжна організація, яка не є активним грантоїдом не може дозволити орендувати приміщення та устаткування для офісу за цінами доступними для бізнесу. З такими проблемами молодіжні організації зустрічаються у всіх регіонах України.

Тому і виникла у Тернополі ідея створення приміщення на базі ЦДМІ ім..О.Довженка, де організації чи по графіку, чи по домовленості могли б без перешкод користуватись телефоном, факсом, комп`ютером чи просто провести засідання. Наразі такого місця в місті Луцьку немає, але якщо воно все ж таки з`явиться на території міста, то частково в цьому буде заслуга міста Тернополя та безпосередньо ЦДМІ ім..О.Довженка.

Гостю зацікавило проведення «Ярмарки громадських ініціатив», реалізація творчих ініціатив в арт-кафе «Коза» та «Бункермузі», проведення загальноукраїнських акцій, таких як «TwiTerEvent», «ДанастрісАльтернатива» та ін.

В результаті візиту планується підписання меморандуму про проведення спільних заходів між ГО Луцька та Тернополя.

Немає коментарів:

Дописати коментар