суботу, 1 жовтня 2011 р.

Громадські активісти Тернополя навчалися шукати депутатів у соціальних мережах


Черговий тренінг на тему „Кампанії громадянського представництва та взаємодія з регіональними ЗМІ під час їх проведення”, відбувся 27 вересня. в м. Тернопіль.

Громадські активісти Тернопільщини ознайомилися з практичними аспектами ефективного проведення адвокасі - кампаній та використання засобів Інтернет - активізму в поточній діяльності. 

Іван Омелян, тренер Центру політичних студій та аналітики, розповідаючи про підходи до проведення кампаній громадянського представництва, крім основ їх підготовки, детально зупинився також і на існуючих проблемних аспектах та шляхах їх запобігання. Значну увагу було приділено розробці плану адвокасі - кампанії як одному з її ключових компонентів та врахуванню всіх зовнішніх чинників при її проведенні. 

У другій частині тренінгу учасники навчалися використовувати Інтернет - простір не лише для отримання інформації та спілкування, але і для практичного просування ідей. 
Володимир Ханас, керівник проектів ТМО «Нівроку» розповів як активно діяти в Інтернет - просторі, щоб досягнути певної мети та залучити громаду до суспільно-корисної діяльності, формувати навички соціальної-відповідальності, спонукати органи влади діяти прозоро та відкрито, на прикладі сайту «Твій місцевий депутат» Як сказав Володимир Ханас: «Інтернет - активізм на сьогодні дає нові можливості, нові інструменти і нові мотивації, залучаючи в суспільний процес все більше і більше людей». 

Активно обговорювалися питання практичного використання соціальних медіа у роботі неурядових організацій та засоби поширення інформації, комунікації між депутатами та виборцями. 

Захід відбувся як складова проекту ТМО «Нівроку» в рамках програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні», що є спільною ініціативою Фонду Східна Європа та Черкаської обласної організації Комітету виборців України і виконується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Немає коментарів:

Дописати коментар