суботу, 8 жовтня 2011 р.

Тернопільські пластуни навчились майстерно лазити по скелях


Кілька десятків пластунів з різних куточків України навчались на Карпатських вершинах скелелазінню.

Протягом трьох днів в Івано-Франківській області уже вп’яте проходив осінній семінар-вишкіл з основ скелелазання “Каменяр”, організований Івано-Франківським осередком Пласту, повідомляє Gazeta.ua.
Навчання проходили на унікальному скельному комплексі в Бубнищах Долинського району – скелях Довбуша.


Це – природна фортеця періоду X століття – знаходиться на висоті 668 м над рівнем моря. Це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворились більше 70 млн років тому на дні моря. Кам’яний лабіринт шириною 200 м тягнеться зі сходу на захід майже на 1 км, над ним – буковий та смерековий ліси. У X-XII ст. до н.е тут існувало язичницьке святилище – палеообсерваторія. За переказами, у XVII-XVIII століттях тут таборували опришки, які використовували печери під сховище.
Метою заходу, окрім популяризації здорового способу життя, було надати можливість учасникам відчути себе справжніми скелелазами, адже вони мали змогу подолати ті скельні маршрути, на яких тренуються професійні спортсмени.
Назва вишколу “Каменяр” походить від відомого вірша Івана Франка.
У семінарі взяв участь 21 учасник, серед яких були пластуни зі Львову, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Стрия, Коломиї, Надвірної та ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар