вівторок, 7 серпня 2012 р.

ЦВК надала КВУ дозвіл спостерігати за парламентськими виборами


6 серпня 2012 року на своєму засіданні Центральна виборча комісія, розглянувши клопотання ВГО «Комітет виборців України» та додані до нього документи, надала дозвіл організації мати офіційних спостерігачів під час виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року. Таким чином КВУ став першою громадською організацією, яка отримала можливість вести спостереження за майбутніми парламентськими виборами.



Коментуючи цю подію, голова правління КВУ Олександр Черненко заявив: «Ми здійснюємо спостереження за усіма загальнонаціональними і місцевими виборчими кампаніями в Україні починаючи із 1994 року. Довготермінові спостерігачі КВУ уже з травня працюють на округах, результати їх роботи знаходять своє відображення у звітах оранізації. У день голосування ми плануємо залучити до роботи на дільницях не менше 3000 спостерігачів».

Новелою спостереження КВУ за  парламентськими виборами стане широке використання новітніх технологій, зокрема, соціальних мереж та геолокаційних сервісів. КВУ закінчує розробку інтерактивної карти порушень, дописувачами якої зможе стати кожен виборець.

1 серпня в КВУ розпочала роботу телефонна гаряча лінія «Право на вибір-2012». Зателефонувавши за номерами (044) 425-37-20, 425-23-01 виборці зможуть отримати кваліфіковану консультацію від юристів організації із питань виборчого законодавства, повідомити про порушення, вчинені учасниками вибочого процесу, дізнатися про можливі шляхи захисту своїх прав та інтересів.

Прес-служба КВУ

Немає коментарів:

Дописати коментар