четвер, 11 вересня 2014 р.

Зустріч загиблого героя на Тернопільщині

11 вересня Тернопіль прощатиметься із Героєм, добровольцем, командиром другої роти батальйону «Айдар», 33-річним тернополянином  Андрієм  Юркевичем, який загинув на Донбасі.
Побратими УНСОвці памятатимуть його вічно, організація за два десятиліття втратила багато борців за волю України, а за цей рік Тернопільська команда УНСО втрачає вже другого свого активіста. 10 вересня 2014 року пізно ввечері разом з тернополянами, близькими і родиною ми зустрічали свого загиблого героя і побратима.























І "Світляк" Андрій Дрьомін і "Грізлі" Андрій Юркевич будуть навічно занесені у списки Тенопільської Крайової команди УНСО. Слава Україні ! Слава Героям !

 Ігор Крочак (член ГО УНСО, фото автора)

1 коментар:


  1. Ігор Крочак
    19 хв. ·
    Завтра виповниться чотири роки, як Світляка з нами немає...

    10 серпня 2014 року під Іловайськом, доброволець батальйону "АЗОВ" Дрьомін Андрій Сергійович позивний "Світляк", член Тернопільської команди УНСО віддав життя захищаючи Україну.
    В серпневі дні завжди згадую Андрія... Найбільше виринає з пам'яті його щира усмішка тоді - коли робив йому фотографію-портрет на березі Азовського моря. Як хотілось би щоб ми разом з Андрієм милувалися моєю фотосвітлиною. Тепер вона лягла в основу меморіальної дошки Українському Герою Андрію Дрьоміну бійцю батальйона "Азов" з позивним "Світляк".

    Єдиний син у батьків-учителів, одружитися не встиг. Тривалий час проживали в Нововолинську, а потім перебралися до Великого Глибочка, де живуть батьки матері Андрія. Працював у кузні, займався художнім ковальством.

    Брав участь в акції «Україна без Кучми» — від УНА-УНСО. Згодом — учасник Євромайдану з перших днів.

    На російсько-український фронт поїхав добровольцем. Служив у одній чоті з чоловіком Тетяни Чорновол Миколою Березовим, з яким зналися давно. Також більше 14 років був знайомий з Андрієм Юркевичем, обоє планували служити в одному батальйоні, але не сталося.

    Загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом у ході зіткнення з терористами при комплексному обстрілі позицій українських військових — гармату й кулемет заклинило, заглухнув двигун БМП, по вояках почали стріляти з кулемета «Утьос» та снайпери, в ході бою двох військових було вбито, п'ятьох — поранено. Андрій Дрьомін отримав п'ять куль. Загинув разом із Миколою Березовим — той кинувся рятувати Андрія, але й сам потрапив під обстріл. Смертельних поранень зазнав Роман Сокуренко.

    Вічна Пам'ять Тобі Андрію !!!

    Слава Нації ! Смерть ворогам !

    ВідповістиВидалити