четвер, 16 квітня 2015 р.

Тернопіль вшанував пам'ять жертв Катині

16 квітня відбулася презентація книги Світлани Філонової «Катинські медитації». Збірка ессе російської інтелектуалки стала приводом для обміну думками під час круглого столу «Катинська трагедія (вправи з пам’яттю у вільному суспільстві)»  о 13.00 у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля». Учасники обговорень акцентували увагу на важливості таких видань та суспільних дискусій, котрі вони викликають, Зокрема військовий історик,краєзнавець Сергій Ткачов розповів про початок Другої світової війни та події, що передували початку депортації офіцерів в табори.
Про загрозу відновлення сталінізму та його вплив на грузинське, польське та українське суспільство говорив Іво Глонті - громадський діяч з Грузії. Капелан Добровільного українського корпусу "Правий сектор" отець Петро Бурак наголосив, що боротьба з репресивним режимом продовжується та арена цих боїв є Східна Україна, Якщо зараз не зупинити тоталітаризм, то це - загроза європейській цивілізації. Про роботу "Української миротворчої школи" та історію видання збірки розповів виконавчий директор ІЦ "Майдан-Моніторинг" Володимир Ханас. Про важливість таких заходів для розуміння суспільних процесів говорив Юрій Ковальков. Ведучий заходу - Микола Головенко подякував всім хто долучився:
бібліотека-музей «Літературне Тернопілля», інформаційний центр «Майдан Моніторинг», Українська Миротворча Школа, управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради, громадська організація «Молодіжне Об'єднання «Файне місто», громадська ініціатива «Клуб молодих реформаторів». Книжки будуть передані у всі бібліотеки м.Тернополя.
О 14.30  презентація відбулася в Тернопільському Національному Педагогічному Університеті. Там учасники Української Миротворчої Школи Володимир та Василь Ханаси, зустрілися з студентами та відповіли на їхні запитання.

Немає коментарів:

Дописати коментар