середу, 8 квітня 2015 р.

Вибір за вами: особисто, поштою або «електронкою»

Як подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції – власний вибір громадянина. Зараз декларант може обрати для себе такі варіанти: в електронній формі, з дотриманням умови реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; особисто платником або уповноваженою на це особою.

Поштове відправлення слід здійснити за 10 днів до граничного терміну подання річної декларації для громадян – 20 квітня 2015 року, а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому минає такий граничний термін, тобто 30 квітня 2015 року.
Для подання декларації «електронкою» громадяни можуть скористатися сервісом «Декларування он-лайн», який доступний на офіційному веб-порталі ДФС України. Для цього платникові потрібно безкоштовно отримати в Центрі обслуговування платників (Білецька 1, к. 122, довідки за телефоном: 23-53-61) електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. Сервіс надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи, яку подають до інспекції фізичні особи – підприємці та громадяни. Заповнена декларація та додатки зберігаються у файл для направлення до податкової або друку.
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, подається до 1 травня 2015 року до податкових інспекцій за місцем реєстрації.
Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. Така декларація подається упродовж всього року!

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Немає коментарів:

Дописати коментар