понеділок, 18 липня 2016 р.

Пріоритети сталого розвитку для України

ООН Жінки запрошує Вас долучитися до визначення пріоритетів сталого розвитку Вашої області та забезпечити інтеграцію гендерної перспективи!
Цілі сталого розвитку – це глобальна програма, яка вступила в силу 1 січня 2016 р.
17 Цілей Сталого Розвитку (ЦСР) є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 р., прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 р.

Уряд України розпочав роботу з питань адаптації ЦСР та їх завдань до національного контексту. Заплановано здійснення низки консультаційних заходів для обговорення національних завдань ЦСР з громадськістю та експертною спільнотою, у тому числі на обласному рівні, що забезпечить дотримання принципів прозорості та відкритості у процесах планування та прийняття рішень.
Обласні державні адміністрації та ООН в Україні проводитимуть обласні консультації щодо визначення Цілей Сталого Розвитку (ЦСР) для України на період до 2030 р. у таких містах:
У Тернополі  проведення консультацій заплановано на 9-10 серпня
Консультації мають на меті обговорення стратегічних напрямів довгострокового розвитку у розрізі 17 ЦСР та 169 завдань. Результати обговорень пріоритетних завдань враховуватимуться у процесі розроблення Національної доповіді «Цілі Сталого Розвитку: Україна».
Учасники обласних консультацій розглянуть такі питання:
– Які Цілі Сталого Розвитку є найбільш важливими для України?
– Які Цілі Сталого Розвитку є пріоритетними для області? Наскільки реалістичним є їхнє досягнення?
– Яких заходів потрібно вжити, щоб реалізувати головні завдання Цілей Сталого Розвитку в області? Хто є головними учасниками цього процесу?
Беручи до уваги важливість питань рівності чоловіків і жінок та розширення прав і можливостей жінок і дівчаток, необхідно забезпечити інтеграцію гендерної перспективи в національний Порядок денний сталого розвитку до 2030 р.
Дуже важливо, щоб голоси гендерних адвокатів і жіночого руху були почуті на всіх рівнях. Просимо Вас та Ваших колег – гендерних експертів – долучитися до активної участі у цих консультаціях з метою адвокації гендерної перспективи в процес визначення пріоритетів ЦСР для Вашого регіону.
Додаткову інформацію можна отримати у Галини Мещерякової, Національного консультанту з питань гендерної рівності і ЦСР ООН Жінки в Україні,galames@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар