пʼятницю, 10 серпня 2018 р.

Поет і його кат

Тут отаке.
Я довго думала, чи варто писати про це, адже отримана інформація є інсайдерською, але сьогодні з'явились нові непрямі докази.
І я продовжую далі і далі шукати їх.
Але мовчати далі неможна, аби не було пізно.
Про історію Медведчук-Стус чули, мабуть, усі. Принаймні, я думаю, що ті 10 тисяч людей, що є моїми друзями і підписниками на фб, точно.
Минулого тижня мені стало відомо, що зйомки фільму про Стуса фінансує Медведчук. Спочатку не повірила... Як таке може бути? Але, увімкнувши логіку, зрозуміла, що це - найкращий спосіб відбілитися та переписати історію... Можливо, спливе там образ білого та пухнастого молоденького адвокатика Віті, що не зміг побороти систему чи ще щось таке... Сьогодні дізналась, що із сценарію взагалі пропала сцена суду. Тобто кат скромно замовчав свою роль...
Таке кіно не має права на існування.
Медведчук - кат і падлюка, що привів на нашу землю віійну, але починав він - убивши Поета.
І тепер він намагається як бидлом, маніпулювати нами!!!
Поширте цю інформацію.
Будь ласка!
Я надто сильно люблю Україну і надто сильно люблю поезію Стуса, щоб пробачити йому.
Я не мовчатиму.
І тисячі таких, як я, не мовчатимуть!!!
Я звертаюсь до української інтелегенції, до людей кіно, обhазотворчого мистецтва, до людей літератури та музики.
Ми не повинні брати гроші будь від кого і вкотре на догоду їм переписувати історію.

Медведчук - кат, на чиїх руках кров українців. Див . Загибель Стуса
І Стус - один із нас.


1 коментар:

  1. Gennadii Popenko разом з Леною Турбал та 29 іншими особами.
    2 год
    Спробую по суті, так, щоб без зайвих емоцій.
    Проходячи кастинг на фільм "Стус", я читав сценарій до фільма. У ньому БУЛА сцена останнього суда над Стусом. Саме того суда, що його Стус та українська інтелігенція не визнавали, але адвокат Стуса, товариш Медведчук, визнав не лише суд, а й Стусову "провину". Хід справжнього адвоката-захисника. А потім було останнє заслання Василя Стуса, із якого він не повернуся. Український класик помер у радянському таборі лише за 6 років до здобуття Україною незалежності.

    Нещодвано, у коментах під постом Мирослав Латик (Muroslav Latyk) побачив , що сцени суду вже немає у фільмі.
    https://m.facebook.com/story.php…
    Запитав про це у акторів, що грають у фільмі. Вони підтвердили, що сцени суду вже немає. Її прибрали зі знімального графіка нікого не попередивши. Навіть такого персонажа, як Медведчук, у фільмі вже немає. Проте кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок.
    Зі слів учасників знімального процесу "продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука" і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом.

    "Кіно - це плівок у вічність" (Ф.Раневська). Він боїться, що його запам'ятають помічником катів, а не Мінським переговорником.

    Справа давніх років - це одне. Але зовсім інше - намагання повернути ці роки з її цензурою і дзвінками "зверху". Проковтнеться?
    Хіба можна мовчати, коли таке відбувається?

    ВідповістиВидалити