пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

Віра в прапор давала силу в найтяжчі години

“Віра в прапор давала силу в найтяжчі години”, - тернополянин показав прапори з війни на Сході На його автомобілі напис позивного “Біатлон” та червоно-чорний стяг із підписами побратимів, багатьох з яких вже немає серед живих. Один із прапорів був на 10 сантиметрів довшим, але ворожий снаряд обірвав його. На виставці бойового спорядження, яка відбулась 23 серпня на Театральному майдані, тернополянин Олександр Починок розказав про прапори, які підтримують воїнів на Сході під час боїв.

Тернопільський спортсмен-біатлоніст Олександр Починок з початку 2015 року служить в окремій тактичній групі “Доброволець”, яка співпрацювала з всіма бригадами ЗСУ, добровільними батальйонами у “гарячих” точках на сході України. За позивним “Біатлон” його впізнавали у Красногорівці, Мар’їнці, Горлівці, Авдіївці, Широкиному, Лебединському, Маріуполі та на інших "точках зіткнення"
- Прапор, який я зараз тримаю в руках - з Пісок. Він був зі мною в бою за Донецький аеропорт, ще з кінця листопада 2014 року. Побратими розписувались, коли була остання ротація третього батальйону 80-ї бригади в Донецькому аеропорту. Багатьох людей, які залишили підписи на прапор вже немає серед живих, вони віддали життя за Україну , - говорить Олександр Починок із позивним “Біатлон”
На виставці з нагоди Дня прапора, пан Починок показав і зброю, яка боронила країну від агресора на Сході. Це американська снайперська гвинтівка та штурмова гвинтівка, яка теж брала участь в обороні кордону. - Уся зброя, системи наведення, боєприпаси - все куплене за свої гроші, - говорить військовий.
 Інший прапор, який показує боєць - червоно-чорний, прикріплений до автомобіля.

- Цей стяг ще з вулиці Інститутської, мені його подарував побратим з 80-ї бригади, він був на обороні Донецького Аеропорту, пройшов від Станиці-Луганської до Маріуполя. Інші, прапори, які є на автомобілі, теж брали участь в боях, разом з нами, - каже Олександр Починок. - Ці прапори давали силу в найтяжчі години на війні, в години розпачу. В такі моменти віра в Тризуб і Прапор - це як віра в Бога, - завжди давала сили.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/vira-v-prapor--davali-silu-v-naytyazhchi-godini-na-viyni----oleksandr--10716320.html

Немає коментарів:

Дописати коментар