пʼятниця, 30 жовтня 2020 р.

Попри пандемію COVID-19 Docudays UA знову мандрує Тернопіллям

 

Нещодавно в Україні стартував XVIІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. З огляду на пандемію COVID-19  фестиваль вперше за свою історію відбудеться у гібридному форматі - тобто значну частину його заходів буде проведено онлайн.  Та незалежно від формату глядачі матимуть нагоду не лише проглянути документальні стрічки, але й поспілкуватися із запрошеними правозахисниками,  громадськими лідерами, діячами культури та поділитися враженнями між собою.  Як і у попередні роки найцікавіші фільми з цілого світу побачать мешканці понад 200 міст у 21-й області України.

субота, 24 жовтня 2020 р.

Молитва до дня виборів 25 жовтня 2020 року

 Милосердний і праведний Боже, ми дякуємо Тобі за щоденну турботу і піклування про нас, наш народ і нашу країну. Благаємо Тебе: просвіти всіх в Україні сущих Твоїм Святим Духом і нагадай нам у чому саме ми відпали від Тебе і схибили на манівці. Пробач нам наші провини. Дай нам повсякчас наближатися до Тебе зі зламаним та покірним серцем, покладатися на Тебе без жодного сумніву і вірити в Тебе.

Господи, в день виборів прийди нам на поміч і поблагослови. Дай громадянам України мудрості і терпіння. Твоє Слово є правда, – освяти їх правдою Твоєю.

пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Інструкція з голосування на виборах

Прийди і проголосуй

Леонід Бицюра про соціальний напрямок роботи

Вже понад 5 років тісно співпрацюю з громадською організацією "Центр "Бебіко", яка опікується дітьми з інвалідністю. 🔹Я не хотів, щоб про людей з інвалідністю та людей поважного віку згадували лише один день у році. 🔹Я вважаю, що це має бути стилем життя, ми маємо пам’ятати про них кожного дня, коли приймаємо управлінські рішення. Зробити місто комфортним та сприятливим для них. 🔹Спільно з Olga Hordiienko реалізували не один успішний проєкт. Серед яких Inclusive Fashion Day, де старші люди допомагали дітям з ДЦП приймати участь у показі мод. 🔸Інклюзія – це взаємодія різних спільнот всередині соціуму. 🔸Завдяки нашій співпраці, вже третій рік поспіль у Тернополі діє "Єднання поколінь". Ми показали приклад адаптації людей поважного віку до активного життя. 🔸Разом ми вчились, відпочивали, мандрували, пізнавали свій край. 🔸Переконаний, ми реалізуємо ще не один успішний проєкт.

четвер, 22 жовтня 2020 р.

Віолета Салко - гідний кандидат

Віту Салко знають усі на Підволочищині. Її активність не має часових лімітів. Віта своїм ентузіазмом і наполегливістю заряджає інших. Вона не вміє відпочивати, поки не доведе справу до кінця. Щоб змінювати громаду на законодавчому рівні, Віта вирішила йти в кандидати на голову Підволочиської ОТГ. Жінка разом з командою однодумців хоче, щоб люди не були заручниками безвідповідальної та неефективної роботи чиновників, а могли впливати на діяльність органів самоврядування.

Завершилися зйомки кінофільму «Тепер я турок, не козак…»

 

Завершилися зйомки кінофільму режисера Вілена Новака «Тепер я турок, не козак…» 

Виробник кінокартини Одеська кіностудія. Генеральний продюсер Андрій Осіпов Це - один з наймасштабніших кінопроектів в Україні. 

Зйомки проходили як на території Одеси, так і області. Однією з основних локацій фільму стало село Ковалівка Біляївського району. У кінокартині зображено побут довоєнного Маріуполя, непрості відносини співжиття різних національностей, події Другої світової війни на території України, колабораціонізм, знищення єврейського населення.Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємодопомоги та любові.

вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Леонід Бицюра презентував Програму дій

У Тернопільському драмтеатрі ім. Т. Шевченка 15 жовтня відбулася презентація Програми дій «Стратегія "Горизонт-2025» кандидата на посаду міського голови Леоніда Бицюра.


У своїй Програмі Леонід Олексійович виокремив 12 розділів зорієнтованих на суспільно- політичні та соціально-правові зміни у житті Тернополя:

пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

Сьогодні стартує опалювальний сезон 2020-2021

 

16 жовтня розпочнеться опалювальний сезон в дитячих садочках, школах та лікувальних закладах міста, а також для населення та інших споживачів Тернополя. Відповідне розпорядження міський голова підписав 15 жовтня.За останніми даними Українського Гідрометцентру, найближчими днями у місті спостерігатиметься пониження середньодобової температури зовнішнього повітря. Місто зробило усе можливе, щоб підготуватися до початку опалювального сезону. Відтак впродовж сьогоднішнього дня тепло почне надходити у домівки тернополян. Просимо ставитися із розумінням до того, що технологічний запуск опалення не є одномоментним процесом.

понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Фортеця Хаджибей у Тернополі

 10 жовтня кіномани Тернополя мали унікальну нагоду побувати на допрем"єрному показі фільму Фортеця Хаджибей . Це було вражаюче! Щира дяка усім творцям стрічки. Моя особиста думка : якщо у фільмі є про доньок, про виноградну лозу і про боротьбу московською імперією - то це водночас захоплює і серце, і душу, і розум... Своїми думками та враженями після перегляду можна було поділитись з генеральним пролюсером Андрій Осіпов режисером Konstantin Konovalov та акторкою Kate Shevchenko На всеукраїнські екрани фільм виходить 15 жовтня.

четвер, 1 жовтня 2020 р.

Віталій Грубенюк. Підвищувати ефективність теплопостачання

 

Синергія дій комунальних підприємств по залученню коштів у модернізацію основних виробничих фондів приносить свої результати. Нові котли, пальники, заміна мереж, заміна насосів, встановлення Індивідуальних теплових пунктів та автоматичне регулювання процесу все це стало можливо завдяки реалізації заходів, що втілюються в рамках Проєкту Udheep "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України",