вівторок, 13 квітня 2021 р.

@DocudaysUA: Звільнити Тетяну Гацуру-Яворську

Закликаємо звільнити Тетяну Гацуру-Яворську, подругу та соратницю фестивалю, очільницю WATCH DOCS Belarus і директорку громадського об’єднання «Ланка»!
6 квітня Тетяну Гацуру-Яворську та активісток «Ланки» Юлію Семенченко і Наталію Треніну було заарештовано як підозрюваних у кримінальній справі. Усі затримані були організаторками фотовиставки «Машина дихає, а я — ні», присвяченій викликам, з якими за останній рік зіткнулись медики в Білорусі: коронавірус з одного боку, а з іншого — політизація системи охорони здоров’я. Роботу виставки було спершу переведено в онлайн у зв’язку з так званими порушеннями, які виявили санітарні служби, а після затримання організаторок — зупинено зовсім.
Команда Docudays UA закликає білоруську владу припинити переслідування активістів/-ок і культурних діячів/-ок та звільнити нашу колегу. Ми засуджуємо системні порушення владою Білорусі прав і свобод людини. Наша команда переконана, що сфабриковані справи та безпідставні арешти унеможливлюють не лише діяльність критичних інституцій у Білорусі. Вони перешкоджають здійсненню правосуддя щодо тих, чиї злочини протягом останнього року стали як ніколи видимими, але попри це і надалі лишаються безкарними.

3 коментарі: