пʼятницю, 19 листопада 2021 р.

Режисерський показ фільму "Марія" у Білобожниці


Запрошуємо на Режисерський показ фільму "Марія" у Білобожниціький громаді с. Мазурівка, вул. Центральна, 30. Кафе-бар "Тарас" в понеділок 22.11 О 14:00.

Національний неігровий фільм "Марія" режисерки Марії Яремчук розповідає про життєпис ветеранки УПА мешканки Чорткова. Зовсім юною дівчиною вона стає зв’язковою підпілля, виконує завдання. В результаті зради потрапляє до рук НКВС, проходить через нелюдські катування та отримує 10 років таборів. Весь цей час згадує та записує історії побратимів й інших в’язнів-повстанців. Після заслання повертається до рідного міста. Волею долі Марія Штепа зараз проживає у тому самому будинку, де колись пройшла всі кола пекла. Притулок Карітас, де вона мешкає, розміщено у будівлі колишньої в’язниці НКВС. Проте привиди минулого лише укріплюють дух жінки. Її мета – розповісти історії тих, хто вже ніколи не зробить цього сам. Марія Штепа стає письменницею, щоб зберегти і передати пам’ять про всіх, хто віддав життя за волю України.
Частина зйомок відбувалася на терені Білобожницької сільської громада і у понеділок її мешканці матимуть унікальну нагоду зустрітися із знімальною групою фільму та переглянути його спільно з режисеркою Марією Яремчук .
Захід відбудеться за підтримки Тернопільської ОДА, Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв*язнів та репресованих, ГО "Тернопільська кінокомісія", ТО КП "Кінодністер", Білобожницької сільської ради та Марії Горбаль
Участь в заході за попередніми зголошеннями та абсолютним дотриманням всіх протиепідемічних вимог.
Телефон для довідок +380674969780 

Немає коментарів:

Дописати коментар