суботу, 2 липня 2022 р.

Чужої біди не буває

24 лютого 2022 року — ця дата надовго закарбується в пам'яті кожного українця. Чернігівська область одна із перших прийняла на себе удар російських окупаційних військ, а Чернігів та його околиці протягом лютого-березня чинили героїчний спротив. У такий складний час кожен з нас тримає свій «фронт». Не залишилися осторонь і громадські організації — Центр Доброчин / Dobrochyn Center (керівниця — Nataliya Drozd) і «Чернігівський Центр Прав Людини» (керівник — Олександр Підгорний), які ще з самого початку повномасштабного вторгнення активно займаються волонтерством та докладають усіх зусиль задля нашої майбутньої перемоги над ворогом.
Тільки вчора Олександр та Наталія повернулися з Тернопільщини, де відвідали Гримайлівську територіальну громаду, яка вже тривалий час є «донором» Чернігівщини та ЗСУ України. Завдяки спільним зусиллям мешканців громади, голови селищної ради Миколи Сідляра, депутата Гримайлівської селищної ради Василя Ванярхи, польських партнерів - Фонд розвитку Нідзіца Nidzicka Fundacja Rozwoju NIDA - Кшиштоф та Барбара Маргол був зібраний черговий гуманітарний вантаж, який вони доставили в Чернігів. Медичне обладнання надав фонд United support for Ukraine.
Однією із перших, хто отримав гуманітарну допомогу стала Чернігівська обласна лікарня. Тепер її запаси поповнені продуктами харчування: крупами, консервами та медичним інвентарем. «Під час активних бойових дій в Чернігові, лікарня приймала поранених захисників міста і цивільне населення. Тому не з чуток знаємо, що таке надійне плече волонтерів. Завдяки небайдужим громадським організаціям, і зокрема, Олександру Підгорному маємо можливість й надалі надавати якісні медичні послуги», - зазначив генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко.
Вже більше п’яти років Центр «Доброчин» і «Чернігівський Центр Прав Людини» співпрацює з волинською ГО Громадянський Рух "CВІДОМІ". Разом втілили в життя чимало корисних проєктів. Нині їх об'єднала спільна біда — війна. Волонтери з Волині — депутати Mykhaylo Nakhod і Тарас Шкітер із гуманітарною місією завітали до Чернігова, щоб допомогти людям, які опинилися в складних життєвих обставинах через російське вторгнення. Це вже другий спільний заїзд до Чернігова.
Одне із найбільш зруйнованих передмість Чернігова — селище Новоселівка. Саме туди вирушили чернігівські та луцькі волонтери. Місцеві мешканці отримали 200 пакунків із продуктами харчування від ГО Громадянський рух «Свідомі». Крім того, родини із маленькими дітками додатково отримали підгузки та дитяче харчування.
«Коли бачиш зруйновані будинки, людей, які пережили обстріли, то власні емоції важко передати словами. Це наше спільне лихо. І це найменше чим зараз можемо допомогти постраждалим. Сподіваюсь, після перемоги ми разом із громадськими діячами Чернігівщини будемо й надалі співпрацювати та реалізовувати вже мирні проєкти», - наголосив представник ГО Громадянський рух «Свідомі», депутат луцької міської ради Михайло Наход.
Центр «Доброчин» і «Чернігівський Центр Прав Людини» не оминули своєю увагою й наших захисників, які 24/7 боронять територію України від ворогів. Спецпідрозділ ЗСУ отримав каремати, репеленти від комах та медичні препарати. А 1-ша окрема танкова Сіверська бригада — урізноманітнила свій харчовий раціон консервами, макаронами, рисом, олією та необхідними в польових умовах карематами та репелентами від комах.
«Ми дуже вдячні громадським організаціям Центр «Доброчин» і «Чернігівський Центр Прав Людини» за все, що вони роблять для ЗСУ. Якби не волонтери, то нам би важко було здобувати перемогу над російським агресором. Це наш надійний тил, який додає нам моральних і фізичних сил у боротьбі з ворогом. Їх роботу вже відмічало командування військ оперативного командування «Північ»» - підсумував військовослужбовець ЗСУ

Vladislav Parhomenko разом з Nataliya Drozd та 

Немає коментарів:

Дописати коментар