понеділок, 24 жовтня 2022 р.

Пішов за світи В'ячеслав Гребеньовський

Передчасно пішов у засвіти В'ячеслав Гребеньовский, «Гребеньовський-старший», один з мистецької плеяди та шляхетної родини музикантів Гребеньовських.
В'ячеслав за останні роки двічі був незмінним учасником незабутніх концертів у Чорткові - у складі інструментального ансамблю «Опус». У 2018 році – просто неба, з нагоди відкриття меморіальної дошки Карлу-Емілю Францозу. А в 2020-у - при вшануванні ювілею нашого земляка, славетного архітектора Яна Сас-Зубжицького, в його дітищі, нашому Домініканському костелі св. Станіслава. Кожного разу це був вияв щедрого дарування свого мистецтва, про жодні гроші не йшлося.
В'ячеслав був обдарований не лише музичним смаком та слухом. По життю його вела мрія дарувати людям радість і плекати добрі почуття – через музику. Як висловився свого часу Джозеф Конрад: "Іти за мрією і знову йти за мрією, і так завжди, аж до кінця".
Востаннє ми мали можливість бачитися з ним та насололжуватися творчістю «Опуса» акурат рік тому, в Збаражі, в жовтні 2021-го – в день завершеннія 1-го Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Повернення Іди Фінк». Тоді «Опус» виконав концерт класичної музики у Бернардинському костелі св. Антонія.
Ось запис фрагменту цієї атракції https://www.youtube.com/watch?v=5RB0Ib7b8qs
Світла пам'ять про маестро В'ячеслава Гребеньовського вдячність за його дар залишиться з нам

Немає коментарів:

Дописати коментар