пʼятницю, 17 березня 2023 р.

Медіаграмотність, свобода слова і демократія

 

Наш Євроклуб "Тернопільська центральна дитяча бібліотека" продовжує працювати. Цьогоріч назва нашого проєкту "Медіаграмотність, свобода слова і демократія"


13.03.23 ми запросили учнів ТНВК ШЕЛ 9 ім. І.Блажкевич, 7-В клас на Кінопоказ з обговоренням "Знання під час війни. Інформаційна безпека" і зустріч з продюсером циклу Володимиром Ханасом Volodymyr Khanas, головою Тернопільської Кінокомісії. Цикл відеоуроків створено при підтримці IREX in Ukhaine.
В ці складні часи важко переоцінити роль медіаграмотності. Російська пропоганда працює на випередження. Століттями російська федерація насаджувала нам свою культуру, русифікувала українську освіту, літературу, кіно і музику. Інформаційна безпека дуже важлива для всіх нас, особливо для молоді.
Ми подивилися такі документальні відеоуроки: "Знання під час війни. Національна безпека." https://www.youtube.com/watch?v=d2fMsjNrBdQ Спікером уроку брав участь Василь Капустинський, - доброволець з Тернопільщини на російсько-українській війні. Загинув в Луганській області 2 лютого 2023 року. Василь був членом ПЛАСТу і Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Бібліотекарі розповіли дітям, що 14 березня ми відзначаємо День українського добровольця. А Володимир Ханас розповів про Василя Капустинського як про свого колегу і студента. Ми вшанували світлу память полеглого героя.
Наступний відеоурок ми подивилися "Знання під час війни. Інформаційна безпека" https://www.youtube.com/watch?v=l9SKMWfzBo0 .
Через перегляд фільмів діти дізналися що таке інформаційна війна та як вона відбувається? Як інформаційні атаки можуть торкатись дітей, які небезпеки очікують на нас в інформаційному просторі. Як вберегтись від ворожих інформаційних атак.
Ще було багато запитань і відповідей. Учням сподобався наш Євроклуб і знання які він їм дає.
Захід відбувся завдяки Представництву Європейського Союзу в Україні European Union in Ukraine
Euroquiz.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар