четвер, 29 червня 2023 р.

Фільм "Мова" і спілкування з Інною Іванюк

Учасники Єднання поколінь переглянули фільм Сергія Лисенка "МОВА".
ЩИРО ДЯКУЄМО Інна Іванюк за спілкування!
Щиро дякуємо модератору показу Volodymyr Khanas !
За гостинність щира дяка Ivan Mudryi.
Під час бурхливого обговорення учасники заходу розглянули поняття лінгвоциду та хронологію утисків української мови, розглядали Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
Експертка зустрічі Інна Іванюк, зокрема відзначила"
Саме мова - душа народу! Вона заспіває колискову, колядку, заведе у лабіринт калейдоскопу поетичного слова, дотепно пожартує.А вже,як добереться до глибин серця тоненькими нотками класики - заведе у любов,мрію,спогади,співчуття...Або ж ,як оговтає маршем під молитву "Україно-свята мати Героїв,увійди до серця мого'!" Такий духовний щит захисту буття нації не пробити."
Учасниця зустрічі Богдана Габлевич відзначила недостатню активність державних інституцій та політичних сил у відстоюванні української мови.
***
Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.
Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов'язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.
#docuclub #docu_пока

Немає коментарів:

Дописати коментар