вівторок, 7 листопада 2023 р.

Прем"єра "Прифронтового життя" у Вишнівці

Сьогодні в Державний навчальний заклад “Вишнівецький професійний ліцей”

ВОЛОДИМИР ХАНАС та МАРІЯ ЯРЕМЧУК презентували цикл «ПРИФРОНТОВЕ ЖИТТЯ» -
документальні історії про перші дні життя мешканців Запорізької області після повномасштабного вторгнення.
"Спокійне та налагоджене життя раптово змінилось назавжди… Отямившись від першого шоку, люди почали гуртуватись, аби протистояти навалі. Приймали та допомагали тим, хто шукав прихисток, тікаючи від окупації; формували загони ТРО; готували їжу для захисників та вирішували безліч побутових та психологічних проблем громадян у створених гуманітарних хабах…
Довжина лінії фронту наразі сягає майже 4 тис. кілометрів, вздовж неї розташована велика кількість малих громад, кожна із яких має свою історію спротиву й трансформації під впливом військових та гуманітарних викликів. Кожна з цих історій заслуговує на те, щоб бути задокументованою та розказаною назагал, оскільки таким чином поглиблюються як зв’язки всередині громад, так і їхній зв’язок з рештою України та світу.
Кожен з нас так чи інакше потерпає від війни, багато хто залишив свої домівки на лінії
фронту, хтось має в прифронтових районах близьких і рідних. Історії героїв цього документального циклу про те, як люди відчули сили до спротиву попри біль та страх. Маємо надію, що глядач проведе паралелі зі своєю особистою ситуацією та усвідомить важливість кожного і кожної на цьому шляху".
Режисерка фільму: Марія ЯРЕМЧУК
Продюсер: Володимир ХАНАС
#українськекіно #прифронтовежиття

Немає коментарів:

Дописати коментар