вівторок, 6 лютого 2024 р.

Білорусь. Медіа та революція

Після фестивалю "1084. На межі" зросла зацікавленість тернополян подіями в Білорусі. Навіть кіномарафон "Синьо-жовта стрічка" на один день змінив свій колір. Викладачі та студенти Соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ переглянули документальний фільм "Білорусь. Медіа та революція" та поспілкувалися з гостями заходу журналістом та правозахисником Андреєм Мядвядзєвим та діячем білоруської діаспори в Бельгії, член Ради БНР Зміцером Піменовим.

Андрій Мядзвєдзєв поділився враженнями від заходу : "Ця зустріч з викладачами та студентами черговий раз показала, наскільки українцям не вистачає інформації про Білорусь і наскільки вони прагнуть цю інформацію знати. Я радів, що багато хто з учасників зустрічі щиро цікавився тим, що відбувається в Білорусі та тим, як так сталося, що в такої ж нової пострадянської країні в Європі, як і Україна, змогла настільки вкоренитися така жахлива та нелюдська диктатура.
Багато хто розуміє і значність нашої національної ідентичності, насамперед мови для боротьби не лише з диктаторським режимом, але і з агресивним сусідом, завдяки якому і тримається диктатура в Білорусі. Приємно, що українці знають про участь білорусів в змаганні України проти російської агресії. На жаль, нам знову не вистачило часу, щоб обговорити все, що хотілося, щоб відповісти на всі запитання, які мали учасники. Але саме це дає надію на протяг розмови та співпраці."

Голова ГО "Тернопільська кінокомісія" Володимир Ханас відзначив, що у найближчому майбутньому плануються покази білоруського протестного кіно та зустрічі з білоруськими громадськими та культурними лідерами.
Організатор кіномарафону ГО "Тернопільська кінокомісія" за сприяння служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗС України (ТРО-МЕДІА). 



Немає коментарів:

Дописати коментар