пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Білоруська опозиція захоплюється Росохацькою групою

 

Що молоде покоління знає про Росохацьку групу? Саме про її діяльність говорили 22 березня у Центральна міська бібліотека Тернопіль на зустрічі студентів І курсу Тернопільський кооперативний торговельно-економічний коледж з Володимиром Мармусом— громадсько-політичним діячем, літератором, правозахисником, засновником і лідером «Росохацької групи».

У заході взяв участь білоруський правозахисник та журналіст Андрей Мядзвєдзєв.

Напередодні святкування білоруського Дня Волі, котре відбудеться 25 березня він сказав:

"Кілька місяців тому мав честь познайомитися з паном Володимиром Мармусом та дізнатися про те, що він та його друзі зробили в 70-их роках минулого століття. Розумію, што для українців це вже історія. Декому навіть важко уявити, як можно ув'язнити молодих хлопців у табори в Сибір
за те, що вони повісили в місті свої національні прапори та розказали людям правдиву історію. А для нас - білорусів - це те, що ми проживаємо в цей час. Ув'язнення та тортури навіть за одяг в білих та червоних кольорах - кольорах нашого національного прапора. Ув'язнення та тортури за аватарку в соцмережах мережах з нашим прапором. А вже дописи за нашу мову, за нашу національну гідність - це влада лукашенка взагалі вважає екстремізмом та тероризмом і карає за це особливо жорстко. Тому я дуже глибоко розумію, чого коштувало те, що здійснили ці молоді хлопці підчас радянського "застою", наскільки вони були решучи та як вони любили свою Батьківщину, свою Україну, яку хотіли бачити вільною та насправді українською. Ми про це мріємо і боремося, а українці вже мають свою вільну державу. На жаль, наразі підступний ворог зі сходу намагається знову загарбати її, відібрати її у українців. І зараз ми змагаємося проті цього ворога спільно. Бо маємо надію на те, що, якщо Україна переможе - це відчинить і нам вікно можливостей для звільнення нашої держави від російських ставлеників. І приклад братів Мармусів та їх друзів - це найкращий зразок боротьби для нас. Бажаю пану Володимиру довгих років життя на користь молодих поколінь, яким він показує, що те, що цим люди виборолі, молодь мае зберегти та примножити. Слава Україні!"




Немає коментарів:

Дописати коментар