неділю, 17 травня 2015 р.

Стрілецька весна

21-24 травня у с.Зарваниця відбудеться традиційне пластове Свято Весни під назвою «Стрілецька весна». Таким чином пластуни вшановують пам’ять свого покровителя – Св. Юрія, а також готуються до відкриття таборового літа. У цей час, 22 травня, у соборі Зарваницької Матері Божої, відбудеться архиєрейська хіротонія високопреподобного отця Теодора Мартинюка. Архиєрейську Літургію очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.
На дійстві будуть пристуні пластуни, і також зможуть долучитися до інтронізації. Символічними є дата та тематика і пластового свята. Один з основних обов’язків пластуна – бути вірним Богові та Україні, тому гаслом цьогорічного заходу є «Бог і Україна». Тематикою обрано Українських Січових Стрільців. У зв’язку з подіями в країні, цій даті приділили обмаль уваги. Власне цього року виповнюється 100 років з дня заснування товариства УСС. Тому під час заходів буде присутній Божий дух, який нас охороняє і надихає, а також пам’ять про історію України. Окрім тернопільських пластунів участь у заході візьмуть також пластуни з інших районів та областей. Будуть присутні і наймолодші пластуни, пташата, віком від 2-х років, для них буде окрема програма. Загалом усіх пластунів буде близько 700. Учасників чекають цікаві теренові ігри, квести, змагання, конкурси присвячені тематиці УСС.
 * * *
Інтронізація - урочисте богослужіння, під час якого здійснюється зведення новообраного патріарха на патріаршу кафедру. Інтронізація здійснюється під час літургії з тим, що одягається новообраного патріарха в патріарший одяг і врученням йому патріаршого посоху.

 Контактний теефон: Наталя Гайдук – 0675545453, голова Тернопільського Пласту

Немає коментарів:

Дописати коментар