четвер, 5 травня 2016 р.

Відкрито кіноклуб Docudays UA у ТПГ

В Тернопільській Правозахисній Групі розпочав роботу кіноклуб медіа просвіти з прав людини Docudays UA , який покликаний для правового виховання та формування  розуміння людської гідності.
 03 травня відбувся показ  стрічки польського режисера Павла Височанського «Чи коли небудь ми станемо щасливими».
У першому засіданні кіноклубу взяли участь регіональний координатор Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини  Docudays UA Володимир Ханас, члени Тернопільської правозахисної групи , медіаексперти зі Швеції та Естонії, зокрема представники таких організацій як Eesti People to people та Vi Pratar Ryska.

 Дискусія навколо документальної стрічки була досить жвавою та цікавою, в кожного учасника були свої думки та бачення стрічки зі свого ракурсу, відбулося обговорення одвічних тем поваги та видносин між поколіннями, мріями та прагненнями людей та особливо підлітків, та чи здійснилися їх прагнення та сподівання.


Зарубіжні експерти поділилися власним досвідом та особливостями роботи з молоддю в їх країнах та своїх успіхах. Атмосфера була досить теплою і на завершення вирішили  частіше спілкуватися та контактувати для обміну досвідом між країнами та націями.


Модератор кіноклубу Уляна Шевченко.
Довідково:
Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA створено на базі Тернопільської правозахисної групи. 
Його завданням є підготовка, організація та проведення некомерційних показів кінофільмів, а також проведення супровідних освітніх та правопросвітницьких заходів. дискусій, зустрічей з авторами та героями фільмів, лекцій, форум-театрів, майстер-класів тощо з метою правового виховання, формування у членів кіноклубу розуміння людської гідності як найвищої цінності.
Програма кіноклубу – це спеціально створені фестивалем Docudays UA колекції документальних фільмів, які порушують соціальну проблематику та спонукають до діалогу про права людини в українському суспільстві. 
Медіаескперти перебували в Тернополі в рамках проекту "Gender and media: towards stronger rights and greater respect of vulnerable groups", котрий реалізовується шведською НУО Vi Pratar Ryska спільно з Адаптаційним чоловічим центром за підтримки ТОО НСЖУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар