четвер, 12 травня 2016 р.

Залучити учнів до співпраці у сфері медіа

Кременецька спеціалізована школа I-III ступенів №2 стала першою в Україні школою, яка дала можливість своїм учням освоїти основи журналістики, розвивати себе як майбутнього медіа-кореспондента. І саме тому наша школа налагоджує співпрацю з редакцією кременецької газети «Діалог». У свою чергу, вони допомагають нам у підготовці та розробці шкільної програми з вивчення основ журналістики. Ця ідея дасть великі перспективи для учнів у їхньому майбутньому житті.

Нові зустрічі – це завжди нові враження. Знайомство з іноземними медіа-експертами не стало винятком. П’ятого травня відбулася конференція з естонськими кореспондентами. Розпочала зустріч Рута Пельс, ознайомивши нас із засадами журналістики: правилами написання статей та використання правила так званої «перевернутої піраміди» та «5 W» (when- коли, who- хто, what- що, where- де, why- чому), де головною частиною статті повинно бути запитання чому(why). Вона розповіла нам про її діяльність у сфері медіа, а саме про роботу в fashion журналі, де її найулюбленішими темами для обговорення були національні традиції різних народів світу, а особливо -  їжа. Також вона захоплюється написанням статей про водні ресурси нашої планети, адже пані Руту зачаровує її краса та не покидає думка про збереження навколишнього середовища.
Також на презентації «Школи юних журналістів» був присутній представник  громадських організацій м. Тернополя  Володимир Ханас, який і запропонував провести конкурс  на кращу статтю про нашу зустріч. Він підтримує  відкриття на базі  школи  курсу журналістики та пропонує допомогу у навчально-виховному процесі. «Ваша ідея перша в Україні, і саме це дає можливість рухатися за своїми ідеями, а не за прототипами…» - каже Володимир Ханас.
Ця подія дала поштовх учням та педагогам до співпраці, а разом з тим і розвитку міжнародних зв’язків між навчальними закладами України та Естонії.
Ми дякуємо медіа-експертам за корисно проведений разом час та спілкування із ними!

Оля Марко,Богдана Онук, учні 9 класу
Заходи відбулися з ініціативи коаліцій НУО "Своє" та "Своя громада" в рамках проекту "Gender and media: towards stronger rights and greater respect of vulnerable groups", котрий реалізується шведською організацією Vi pratar ryska(VPR) спільно з Адаптаційним чоловічим центром за підтримки Шведського інституту.

Немає коментарів:

Дописати коментар