вівторок, 31 травня 2016 р.

Про статус ветеранів війни для добровольців…




Для нікого в Україні не секрет що дуже багато колишніх бійців добровольчих формувань різного підпорядкування (особливо це стосується організаційних загонів добровольців що на початку війни не входили в структури МО України, МВС, тощо) на сьогодні мають силу силенну проблем у визнанні і легалізації свого статусу учасника бойових дій новітньої російсько-української війни.
Ініціативна група представників громадських організацій Тернопільщини виступила зі зверненням до Тернопільської обласної ради про вирішення цього питання в межах своєї компетенції на місцевому рівні. Депутати Тернопільської обласної ради підтримали звернення представників громадських організацій.
31 травня 2016 року на сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали звернення представників громадських організацій Тернопільщини щодо визнання борцями за волю та незалежність України на території Тернопільської області та надання їм відповідного статусу ветеранів війни – добровольців учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення. Своїм рішенням облрада доручила Тернопільській ОДА розробити та подати на чергове пленарне засідання сесії обласної ради проект відповідного рішення Тернопільської обласної ради.




































З трибуни обласної ради до депутатського корпусу звернулись координатор Національного руху «Державницька ініціатива Яроша» Дмитро Гайдуцький, координатор центру патріотичних сил «Новий Маріуполь» Марічка Подибайло (наша землячка, уродженка Тернопілля, активна громадська діячка та волонтер) і від ГО «Схід та Захід єдині» координатор по західній Україні Василь Конько. На засідання сесії обласної ради була запрошена ініціативна група громадських активістів Тернопілля. Рішення прийнято п’ятдесят двома голосами.
Підписали на разі ініціативу звернення до депутатів обласної ради, на момент проведення сесії, представники двадцять одної громадської організації.

За матеріалами тернопільських інтернет ресурсів


Ігор Крочак (фото автора)

Немає коментарів:

Дописати коментар