четвер, 12 травня 2016 р.

Презентація «Юнацької школи журналістів»

5 травня у Кременецькій спеціалізованій  школі І-ІІІ ступенів №2 відбулась унікальна подія – презентація «Юнацької школи журналістів».
Зустріч старшокласників та учителів із делегатами потенційних організацій-партнерів з Естонії та Швеції організували редактор газети «Діалог» Вікторія Іваницька та представник громадських організацій м. Тернополя Володимир Ханас.


У ході насиченого діалогу директор школи Віктор Валігура повідомив про те, що старшокласники  нашого навчального закладу у наступному навчальному році розпочнуть освоювати ази журналістики. Рута Пелс, президент громадської організації «People to People»  зазначила, що ідея створення школи журналістів на базі нашої школи є  актуальною та перспективною.  Розповідали наші гості про перспективи роботи у сфері масмедіа, про людей, які цим займаються, та про те, як організувати подібну роботу у навчальному закладі. 
Саме наші нові друзі спроектують систему додаткових профільних  занять для учнів 10-11. Вони будуть передбачати 4 предмети, які зявляться  у навчальному процесі уже з вересня 2016 року.  Викладатимуть їх досвідчені та професійні спеціалісти.   До речі, така система була запропонована вперше не тільки у Тернопільській області, а й у всій Україні. По закінченню школи випускники будуть отримувати  поряд із атестатом  посвідчення  про закінчення факультативу журналістики, що значно полегшить процес вступу до вищих навчальних закладів на факультети лінгвістики, журналістики, філології. І, безумовно, кожен із нас зацікавився подібними нововведеннями.
Не можна не згадати і про зміцнення дружніх стосунків з Євросоюзом. Адже саме ця програма дасть змогу познайомитись з іншими юними журналістами з Польщі, Чехії, Італії, Німеччини та інших країн. І з кожною такою зустріччю, заходом, зміною у системі освіти ми все ближче наближаємось до так жаданої нами євроінтеграції.
Що ж до мене, чесно кажучи, я просто  пішов без великого ентузіазму. Але, поспілкувавшись з представниками медіа,  я різко змінив свою думку. Відійшовши трішки від теми,  скажу, що з вибором майбутньої професії мені було доволі непросто, я розривався між юриспруденцією та історією, та від сьогодні  почав задумуватися над журналістикою, над тим щоб, розповідати людям правду на шпальтах газет, по радіо, телебаченню. 
Статтю підготував:
Федорович Володимир, учень 9 класу, школи №2 м. Кременця

Довідково:
Заходи відбулися з ініціативи коаліцій НУО "Своє" та "Своя громада" в рамках проекту "Gender and media: towards stronger rights and greater respect of vulnerable groups", котрий реалізується шведською організацією Vi pratar ryska(VPR) спільно з Адаптаційним чоловічим центром за підтримки Шведського інституту.

Немає коментарів:

Дописати коментар