неділю, 6 лютого 2011 р.

Грузія співпрацює з Тернополем

Третього лютого в холі Тернопільської обласної ради відкрилась виставка «Спільних україно-грузинських громадських ініціатив» організатором якої виступив ЦДМІ ім..О.Довженка та громадські організації Тернопільщини. Виставку відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Григола Катамадзе. Він був приємно вражений представленими матеріалами і подякував за підтримку тернополян під час важких для Грузії часів, коли його країна зазнала агресії з боку Росії. Велику дяку Григол Катамадзе висловив українській владі та українському народу за дружнє плече та неоціниму допомогу грузинам.
На стендах виставки було представлено унікальні фотографій, що засвідчують взаємовплив української та грузинської громадської взаємодопомоги на теренах України та Тернополя ще з 2005 року, коли відзначався рік Грузії. Саме тут можна побачити фотографії з проведення «Днів Грузії» в Тернополі, ще в 2008 році коли Тернопіль тільки починав свою тісну співпрацю з грузинськими партнерами в сфері культури, освіти, туризму, готельного бізнесу та сільського господарства. Також були представлені світлини з акції «Пушкін проти Путіна», яка проходила в 2008 році в Тернополі, де зібрали більше ста підписів протягом години після старту, проти війни Росії та Грузії. Посла Грузії настільки зацікавили представлені експонати, що він попросив зробити копії цих матеріалів. Також на представлених фотографіях відвідувачі побачили, як тернопільські журналісти виступали за політику без насилля та проведення акції «Свічки Гонгадзе», вшанування до десятиріччя зникнення відомого журналіста Георгія Гонгадзе.
Цього ж дня відбулась прес-конференція, де було повідомлено про підписання протоколу про наміри співпраці Тернопільщини та регіонів Грузії.
Також пан посол відзначив важливість такого явища як виставка громадських ініціатив представлена в Тернопільській обласній раді. Зокрема він наголосив: «Істориична пам»ять грузинів на добро є надзвичайно тривалою. Грузинський народ завжди пам»ятатиме щиру солідарність українців та їхню підтримку цілісності Грузії. Наші народи багато що пережили і завжди один одного підтримували. Грузія пройшла складний шлях реформ. Ми готові поділитися своїм досвідом, щоб ваша нація не повторювала наших помилок . Завжди мудро вчитися на чужому досвіді. Ми готові до співпраці та дружніх відносин». Представники громадськості Тернопілля передали Послу оригінали документів акції «Пушкін проти Путіна» та фотокопії матеріалів виставки.
Також на конференції стало відомо про те, що 28 лютого міський голова Тернополя Сергій Надал відвідає Грузію, а в травні місяці знову планується приїзд Надзвичайного і Повноважного посла Грузії в Україні Григола Катамадзе. Таким чином є всі підстави сподіватися, що україно-грузинська співпраця отримає новий імпульс тепер вже на рівні офіційних домовленостей.

2 коментарі:

  1. Інформація про виставку на порталі "КавкАзія"
    http://caucasia.at.ua/news/kavkazija_na_fotovystavke_v_ternopole/2011-02-06-883

    ВідповістиВидалити