пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Вчити інформатику за допомогою LEGO

Більшість знає і підтримує думку, що сучасний світ вимагає інших підходів до освіти. Я вирішила реалізувати один із сучасних методів – навчання через дію. Він реалізовується за допомогою конструкторів LEGO Education. Учні складають і програмують модель, у цей час вчитель пояснює основні принципи роботи моделі і особливості її програмування. А далі діти самостійно можуть проекспериментувати з моделлю і програмою. Їм завжди цікаво, що буде якщо змінити той чи інший параметр.
Кажуть: «Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути». Тут так само: діти не хочуть знати як можна запрограмувати і як себе буде поводити модель, вони хочуть це побачити і випробувати. Так не лише добре запам’ятовується матеріал, але й легше його зрозуміти. Учні бачать як в реальному житті застосовується і працює все те теоретичне, що вони вивчають на уроках. Поєднується одночасно математика, фізика та інформатика.
У Тернополі я першою вирішила шукати кошти для змін в освіті через краудфандингову платформу. Думаю, що реалізація мого проекту буде чудовим прикладом для інших вчителів Тернопілля не боятись починати свої поректи. І разом ми зробимо нашу систему освіти кращою. Для реалізації проекту потрібно зібрати на платформі 21 тисячу гривень. Перші 3 тисячі уже зібрано. Всі бажаючі можуть долучитися до доброї справи. Деталі за посиланням.
 Сулік Наталія

Немає коментарів:

Дописати коментар