неділю, 13 жовтня 2019 р.

Тернопільська кінокомісія співпрацює з "Прометеєм"

Тернопільська кінокомісія з часу заснування активно підтримує молоді таланти. На переконання її очільника і голови Асоціації кінокомісій України Леоніда Бицюри: "Ми намагаємося постійно сприяти створенню нових команд, успішних і швидких, для розбудови кінематографічного простору. Нам, зокрема, бракує дитячих, жанрових фільмів... "
Виходячи з цієї концепції,  Тернопільська кінокомісія щорічно проводить фестиваль "КіноХвилька", при ТКК функціонують Кіномайстерня для школярів міста та Кіношкола, постійно проводяться масові та індивідуальні кінопросвітницькі заходи - кінолекторії, конкурси, зустрічі з відомими кіномитцями.
Відтак не було нічого дивного, що саме Тернопільська кінокомісія з Асоціацією кінокомісій відзначила двох  переможців пітчингу, що проходив під час 11-го Міжнародного дитячого медійного фестивалю "Дитятко". Ведучий майстер-класу та член  журі пітчингу фестивалю  Володимир Ханас зазначив :"Організатори фестивалю взяли на себе дуже відповідальну місію - вони постійно підтримують творчі зусилля та ініціативи з невеликих міст та ОТГ. Ми так само розуміємо, що в силу різних причин - там менше ресурсів технічних та фінансових, але зовсім не менше талантів та подвижників-викладачів. Тому без вагань долучилися до цієї важливої справи".
Одним з переможців конкурсу дитятка став долинський підлітковий клуб “Прометей”
Долинської районної ради Івано-Франківської області. Це  позашкільний заклад освіти, в якому навчаються учні з різних шкіл Долинського району. Тут успішно діють 8 гуртків: три хореографічні, шаховий, літературний, «Умілі руки» , фоаміранг та кіногурток. Їх відвідує понад 300 вихованців, які є надзвичайно творчими, активними та креативними.
За період своєї діяльності гурток зняв ряд соціальних відеороликів, відеоуроків та короткометражних фільмів.
Минулого року його вихованці написали сценарій короткометражного сімейного ігрового фільму «Три флешки для Попелюшки», надіслали його на сценарний пітчинг ХІ Міжнародного медіа фестивалю «Дитятко», який відбувся у вересні цього року у м. Харкові, і отримали спеціальну відзнаку від Тернопільської кінокомісії – продюсерський супровід майбутнього фільму. Вихованці  клубу прагнуть  створювати якісне медіа і взимку розпочати зйомки фільму. А ще вони  мріють брати участь у різноманітних конкурсах та фестивалях, створити свій журналістський клуб, проводити благодійні фотосесії та створювати соціальну відеорекламу.
Такі ось маленькі "прометеї" з Долини розпочали співпрацю з Тернопільською кінокомісією...
На світлинах - історія перших перемог на фестивалі в Харкові

"Кінокомісія: Тернопільська кінокомісія співпрацює з " Прометеєм...:

Немає коментарів:

Дописати коментар