понеділок, 16 грудня 2019 р.

Що очікує заробітчан в Росії?

Враховуючи непереборно негативне ставлення російських державних та правоохоронних органів до жителів Західної України, у т.ч. Тернопільщини, наголошуємо землякам на деяких обставинах, що їх очікують на території РФ.
Попри й так жорсткий режим щодо українців, Головним управлінням з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ з 15.12.2019 року розпочинається всеросійська операція з виявлення на території Росії, у першу чергу м. Москви, нелегальних трудових мігрантів.
Традиційно, російських міграційників будуть цікавити представники з так званого «ближнього зарубіжжя». Про це в інтерв’ю телеканалу «Росія24» повідомила начальник ГУ з питань міграції МВС РФ Валєнтіна Казакова.

З її слів, ці заходи передбачені змінами від 01.07.2019 року до Порядку виїзду з РФ та в’їзду до РФ 1996 року. Посадовець країни-окупанта зазначила, що такі заходи проводитимуться працівниками міграційної служби, спільно з дільничними оперуповноваженими поліції, працівниками інспекції з безпеки дорожнього руху та оперуповноваженими управління внутрішніх справ.

Російські силовики отримали чіткі вказівки про проведення перевірки житлових приміщень та транспортних засобів з метою виявлення іноземців, котрі порушують міграційне законодавство РФ.

Окрім того, окрема увага приділятиметься виявленню незаконних трудових мігрантів, котрі займаються міськими пасажирськими перевезеннями (у першу чергу таксі, маршрутні таксі, автобуси) та працюють у сфері торгівлі і надання послуг.

За описаних обставин вітчизняні заробітчани опиняться в ролі безправних рабів, котрих, волею російської правоохоронної системи, можна буде видворити з країни, використати для зйомки пропагандистських сюжетів, а при лояльному ставленні до окупантів та їх покровителів, і пригріти в якості таких собі Павліків Морозових.

Немає коментарів:

Дописати коментар