пʼятницю, 6 грудня 2019 р.

"Шлях до гір" і "Право на пам"ять"

4 грудня на юридичному факультеті ТНЕУ відбувся міжнародний науково-практичний семінар "Право на пам*ять". Роль документального кіно у формуванні візій прав людини “.

Його учасники обговорили суспільні виклики пов*язані із стереотипами минулого.
Свою увагу вони зосередили на висвітленні прав людини в історії взагалі і на окремих територіях зокрема. Мова йшла про Голодомор і Голокост, масові депортації, насильницький вивіз на роботу знищення в нацистських та совєтських таборах, малолітні політв"язні, правозахисна діяльність дисидентів в радянський період та їх відображення в документальному кіно тощо


Семінар відбувся за участю італійської режисерки Міколь Рубіні, чий фільм "Шлях до гір" спонукав до гарячих але доброзичливих дискусій.

Виступаючі були практично одностайними, що ця важлива тема вимагає подальшого розгляду, відтак розпочинається підготовка матеріалів для подальшої дослідницької роботи і створенню нових документальних стрічок про права людини в історії, про колективну пам"ять і майбутнє дітей .

Семінар організували та провели викладачі та студенти кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності ТНЕУ - місцевого партнера Міжнародного Мандрівного фестивалю про права людини Docudays UA за сприяння Тернопільської кінокомісії.

Немає коментарів:

Дописати коментар