середу, 4 грудня 2019 р.

Міська рада пішла проти ветеранів

6 грудня, коли в Україні відзначають День Збройних Сил України, влада Тернополя хоче зробити нашим захисникам сумнівний «подарунок» у вигляді земельного конфлікту.
Йдеться про кооператив «Сади ветеранів АТО». Понад 800 учасників бойових дій, військових, які отримали інвалідність під час війни та членів сімей загиблих, які отримали земельні ділянки у 2016-2017 роках на виїзді з Тернополя, в напрямку Львова, зуміли зорганізуватись у дієвий кооператив.
Вони самотужки реалізували цілий ряд складних інженерно-будівельних робіт: встановили три потужні трансформаторні підстанції, проклали 16 кілометрів ліній електропередач, встановили понад 300 електроопор, пробурили дві свердловини водозабору, встановили водонапірну вежу, проклали 17,6 кілометри водопроводу та розпочали будівництво доріг.
Це один із взірцевих та рідкісних на сьогодні прикладів самоорганізації громадян у питаннях землекористування й благустрою великих територій. Таким землевласникам влада має всіляко сприяти та допомагати.

Частина території запланована як земля загального користування для розміщення об'єктів інфраструктури, доріг та проїздів, магазинів, дитячого садка, школи, амбулаторії.

На жаль, Тернопільська міська рада без відома ветеранського кооперативу та не радячись з ним, розпочала процедуру поділу землі загального користування площею 14,35 гектари на частини, окремі з яких вже готує до продажу.

Зважаючи, що спірна земельна ділянка стосується безпосередньо ветеранів-землевласників та є складовою раніше затвердженого плану детальної забудови кооперативу «Сади ветеранів АТО», Тернопільська міська організація політичної партії «Сила Людей» закликає Тернопільська міська рада, міського голову Тернополя Сергій Надал та депутатів: не вчиняти жодних юридичних чи інших дій, пов’язаних з вище згаданою земельною ділянкою, не узгодивши їх з землевласниками – членами кооперативу.

Немає коментарів:

Дописати коментар