суботу, 6 березня 2021 р.

Емоції в картинах Марії Ділай

В тернопільській кав’ярні Stone Street відкрилась виставка художниці Марії Ділай "Емоції в картинах.Lockdown". На ній представлено 24 полотна в олійній техніці стилю сюрреалізм. Картини, які тут демонструються, в Іспанії побували на багатьох виставках – в бібліотеках, книгарнях, кав’ярнях. Всі охочі можуть безкоштовно оглянути ці полотна впродовж місяця.
Сама художниця є уродженкою Тернополя, але останні п’ять років прожила в Іспанії. Має мистецьку освіту, яку здобула в Україні. Розповідає, що вивчала академічне мистецтво, рисунок, живопис, графіку. Прагнула стати професійним портретистом. І дійсно намалювала чимало портретів, серед них як портрети простих пересічних людей, так і відомих українців - Сергія Лазо, Романа Шухевича, Степана Бандери і багатьох інших.

В Іспанії намалювала портрет мера іспанської провінції Рінкона де ля Вікторія. Але в Іспанії, за словами Марії Ділай, до портретного мистецтва ставляться дещо байдуже. Іспанці люблять щось нестандартне, в стилі Далі і Пікассо. Просили, щоб художниця придумала щось своє, оригінальне. Так і з’явився новий художній напрямок в її творчій кар’єрі.

Зараз, після повернення на рідну землю, мисткиня сповнена енергії творити все нові й нові проекти. В даний час вона навчає діток в мистецькій школі. В планах Марії Ділай разом з психологом провести ряд майстер-класів з арт-терапії для різних категорій громадян.
Галина Жук  

Немає коментарів:

Дописати коментар