понеділок, 17 травня 2021 р.

День Європи у Дубно

Вчора у Дубенському замку пройшли заходи присвячені Дню Європи.
Разом із послами і консулами з Латвії, Польщі, Чехії, Хорватії та Бельгії присутні обговорили можливості співпраці регіонів.
«Щиро вдячний усім організаторам такого прекрасного дійства. Приємно повідомити, що минулого тижня Президент Латвії підписав спільну Декларацію про Європейську перспективу України. Ми підтримуємо прагнення вашої держави до членства у Європейському Союзі. Ми не маємо сумніву, що Україна - це Європа», - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.
Меморандум про партнерство підписали представники громад Дубенського району та Седлецького повіту Мазовецького воєводства.
Так, партнером Мирогощанської громади стала ґміна Сухожебри, Смизької та Козинської громад - ґміна Мокободи, Привільненської і Повчанської громад - ґміна Вішнев, Демидівська і Тараканівська громади співпрацюватимуть із ґміною Збучин.
Документ передбачає підписання договору про співробітництво в культурному, освітньому напрямках, а також запозичення досвіду управління та створення безпекового середовища у громаді.
В урочистих заходах на запрошення організаторів взяв участь голова Гримайлівської ОТГ Микола Сідляр. " Це приклад децентралізації в дії. Коли ініціатива йде від громад, а обласні інституції їх підтримують і сприяють реалізації проектів"

Немає коментарів:

Дописати коментар