вівторок, 29 березня 2022 р.

До 50-х роковин смерті І.Огієнка

Нині, 29 березня 2022 року п'ятдесяті роковини з дня смерті проф.Івана Огієнка (1882-1972) -- українського науковця, митрополита УАПЦ, історика, політичного і громадського діяча, члена НТШ, першого ректора Кам'янець-Подільського державного українського університету, мовознавця, автора найвідомішого українського перекладу Біблії, котрим досі послуговуються мільйони українців у світі. Переклад проф.І.Огієнка - це свого роду "українська версія Біблії короля Якова" англійською мовою. 

Повний переклад Біблії проф.І.Огієнка вийшов друком 1962 року у Лондоні. 1995 року в Україні була заснована премія імені Івана Огієнка. Нині його мала батьківщина - Житомирщина, перебуває під обстрілами московських окупантів. 

Це вельми символічно, що у 50-роковини кончини знаного перекладача Божого Слова, Україна чинить потужний опір тим самим окупантам, проти яких свого часу боровся сам І.Огієнко ділом і словом, зокрема Словом Божим, котре нині лунає на повну силу, підноситься до престолу Небесного Отця з нашими молитвами про Божий захист, ласку і справедливий суд над злочинцями. Світла і вічна пам'ять великому українцю Івану Огієнку - утверджувачу Божого Слова в серцях синів і доньок України.

Немає коментарів:

Дописати коментар