суботу, 5 березня 2022 р.

До правозахисників Росії та Білорусі. Да праваабаронцаў Расіі і Беларусі

Звернення ГО «Криворізьке міське правозахсине товариство»

Стан відносин між нашими країнами, який останній тиждень має характер відкритої і активної військової агрессії з боку Росії, не повинен впливати на порозуміння між нами, людьми, об᾽єднаними загальнолюдськими цінностями і ідеями гуманізму. Ми добре розуміємо наскільки обмежені можливості правозахисного руху в умовах військового стану. Проте, ніяк не можливо зменшувати свої зусилля, коли порушується фундамен-тальне право на життя мільйонів людей. Зла воля та хворобливі амбіції одиниць знову складають загрозу багатьом. Перше і головне, що ми всі маємо робити, це говорити правду оточуючим, складати об᾽єктивну картину, з якою кожна людина зможе зробити висновки і зайняти гідну позицію. Наше спілкування з громадянами Російської Федерації та Білорусі свідчить, що правдивої та повної інформації про трагічні події в Україні їм вкрай бракує.

Нам всім відповідати за те, що відбувається. За наслідки наших дій і за їх відсутність. Віримо, що комусь доведеться стояти перед судом, але перед своїми рідними і власною совістю відповідати прийдеться нам всім. Тож треба відповідати складному історичному моменту, який прийшовся на наше життя.

Андрій Дмитрович Сахаров особистість, яка роками рятувала честь російського правозахисного руху, чиє ім᾽я стало у всьому світі синонімом боротьби за прогрес і права людини, знаходився не в більш безпечних умовах ніж Ви зараз. Але жодного разу не відступив, не пішов на компроміс з власною совістю. Будьте гідними його пам᾽яті.

Кривий Ріг 04.03.2022

P.S В цей час випробувань, ми згадуємо Миколу Івановича Коробка, якого не стало 30 березня 2021 року. Цінності про права людини, які сповідував Микола Іванович все життя, ми будемо нести людям поки бьються наші серця. Допоможіть розповсюдити звернення нашої Криворізької міської правозахисної організації серед відомих Вам правозахисників Росії та Білорусі в соціальних мережах та на електронні адреси. Звернення ми склали двома мовами - українською і російською.

Да праваабаронцаў Расіі і Беларусі

 

Зварот ГА “Крыварожскае гарадское праваабарончае аб’яднанне”

Стан узаемаадносінаў паміж нашымі краінамі, які ў апошні тыдзень мае характар адкрытай і актыўнай вайсковай агрэсіі з боку Расіі, не павінен уплываць на паразуменне паміж намі, людзьмі, аб’яднанымі агульначалавемі каштоўнасцямі ды ідэямі гуманізму. Мы добра разумеем, наколькі абмежаваныя магчымасці праваабарончага руху ва ўмовах вайсковага становішча.

Але нельга спыняцца, калі парушаецца фундаментальнае права на жыццё мільёнаў людзей. Злая воля і нездаровыя амбіцыіі асобных людзей пагражаюць мноству іншых. Першае і самае важнае, што мы мусім рабіць – гаварыць праўду навакольным, складаць аб’ектыўную карціну, з якой кожны чалавек зможа зрабіць высновы і заняць годную пазіцыю. Нашы зносіны з грамадзянамі Расійскай Федэрацыі і Беларусі паказваюць, што ім надзвычай не хапае праўдзівай і поўнай інфармацыі пра трагічныя падзеі ва Украіне.

Нам усім прыдзецца несці адказнасць за тое, што адбываецца. За наступствы нашых дзеянняў і іх адсутнасць. Верым, што камусьці прыдзецца адказваць у судзе за свае справы, але перад сваімі роднымі і перад уласным сумленнем адказваць прыдзецца нам усім. Прыдзецца адпавядаць таму складанаму гістарычнаму моманту, з якім мы ў жыцці сутыкнуліся.

Андрэй Дзмітрыевіч Сахараў – тая асоба, якая шмат год ратавала годнасць расійскага праваабарончага руху, чыё імя стала ва ўсім свеце сінонімам барацьбы за прагрэс і правы чалавека, - знаходзіўся не ў лепшых умовах у параўнанні з вамі сённяшнімі. Але ніводнага разу ён не адступіў, не пайшоў на кампраміс з уласным сумленнем. Будзьце годнымі яго памяці.

Крывы Рог 04.03.2022

P.S У гэты час выпрабаванняў мы згадваем Міколу Іванавіча Карабка, якога не стала 30 сакавіка 2021 года. Пра каштоўнасць правоў чалавека, якія ўсё жыццё бараніў Мікола Іванавіч, мы будзем сведчыць людзям, пакуль б’юцца нашыя сэрцы. Дапамажыце распаўсюдзіць зварот нашай Крыварожскай гарадской праваабарончай арганізацыі сярод вядомых вам праваабаронцаў Расіі і Беларусі ў сацыяльных сетках і па электроннай пошце. Мы склалі зварот на украінскай, рускай і беларускай мовах.


1 коментар:

  1. Підтримайте звернення Криворізького міського правозахисного товариства...Разом переможемо...

    ВідповістиВидалити