неділю, 4 вересня 2022 р.

"Знання під час війни" на семінарі ОКІППО

02 вересня 2022 року вперше серед закладів післядипломної педагогічної освіти на базі Тернопільського ОКІППО організовано і проведено науково-методичний семінар для наукових та науково-педагогічних працівників інституту із питань психологічної, особистої, національної та інформаційної безпеки учасників освітнього процесу з метою презентації проєкту «Знання під час війни».

За участі Олександра Петровського, директора Тернопільського ТОКІППО та Володимира Ханаса, продюсера, голови ГО «Тернопільська кінокомісія» та Тетяни Мостової, методистки ТНПУ ім. І. Пулюя на семінарі презентовано цикл відеоуроків із серії «Знання під час війни»створеного ВГО "Рушійна сила"(реж. Марія Яремчук), оскільки в умовах сьогодення надзвичайно актуальною є безпека усіх учасників освітнього процесу.

Під час перегляду відеоуроку із психологічної безпеки спікеркою Тетяною Мостовою, психологом, методистом ТНТУ ім.І.Пулюя розкрито психологічні проблеми, які найчастіше проявляються в умовах війни. Зміни у психіці людей під час воєнних дій, як люди можуть реагувати на страх, стрес, втрати. Що робити, коли переживаєш панічну атаку, як розпізнати психологічні проблеми у близьких та друзів і що з цим робити.

Під час перегляду відеоуроку із особистої безпеки спікер Василь Ковбаса, історик-археолог, повідомив про ситуації, у які можуть потрапити люди під час війни, про головні завдання цивільного населення та учнів ЗЗСО, про види небезпек, які існують під час війни, та як діти повинні поводитись у небезпечних ситуаціях.

Спікерка Яна Шайнюк у відеоуроці із інформаційної безпеки розкрила, що таке інформаційна війна та як вона відбувається. Як інформаційні атаки можуть торкатись дітей, які небезпеки очікують на нас в інформаційному просторі. Як вберегтись від ворожих інформаційних атак.

Василь Капустинський, активіст Молодіжного націоналістичного конгресу, спікер відеоуроку із національної безпеки висвітлив поняття національної безпеки та хто нею займається, виокремив головні пріоритети національної безпеки у мирний час і під час війни, що школярі повинні знати про Україну у війні, що очікує держава від дітей і як вони можуть допомогти своїй Батьківщині.

Матеріали науково-методичного семінару є корисними, оскільки надають не лише теоретичні знання, а й практичні рекомендації з метою збереження власного життя та тих, хто поруч.

За матеріалами ТОКІППО
***
Цей проєкт став можливим завдяки підтримці IREX. Вміст є виключною відповідальністю ГО «ВГО «Рушійна Сила» і не обов'язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США

Немає коментарів:

Дописати коментар