пʼятниця, 29 вересня 2023 р.

Фільм про Дем"яна Чернеця

28 вересня 2023 р. в Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини відбулась прем’єра 5 серії документального фільму-портрету "Шлях до світанку" режисера Тараса Ткаченка, героєм якого став малолітній політв'язень Дем'ян Чернець.
Документальну кінокартину презентували: герой однойменної серії – голова ВП ГО «Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих » у Тернопільській області, політв'язень Дем'ян Чернець, продюсер і консультант документальної стрічки, голова ГО Тернопільська кінокомісія/Ternopil Film Commission Володимир Ханас.
Проєкт «Шлях до світанку» виробництва ТОВ «ІНСАЙТМЕДІА» вийшов за підтримки Українського Культурного Фонду, Тернопільської кінокомісії та Міністерства культури та інформаційної політики України, – розповідає про невідомі до цього часу особисті спогади тепер дорослих, а в той час – дітей-політичних в’язнів сталінського режиму.
Живих свідків цих подій з кожним днем стає все менше. І тому надзвичайно актуальним є питання збереження їх свідчень в циклі документальних розповідей.
Дякуємо всім присутнім за участь та активне обговорення!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар