середа, 25 жовтня 2023 р.

"Барс" у "Саді пам'яті"

27-29 жовтня на Прикарпатті пройде VI фестиваль кіно і дерев “Сад пам’яті“. У програмі – десять документальних стрічок, які розповідають про людей і події російсько-української війни.

Фестиваль відбудеться у високогірному селі Бережниця Верховинського району Івано-Франківської області. Цей район відомий тим, що саме тут відбувалися події “Тіней забутих предків”, неподалік (у Криворівні й Верховині) Сергій Параджанов знімав свій фільм. А сама Бережниця в останні роки стала “кіноселом” не лише через фестиваль: вже три повнометражні ігрові фільми було знято на його мальовничих пагорбах.

Саме тут у 2016 році було засновано Центр творчої реабілітації та оздоровчого відпочинку “Бережниця”, на території якого й росте Сад памʼяті – іменні дерева, які з 2018 року висаджують рідні, друзі та бойові побратими на вшанування загиблих воїнів.

Як повідомив голова Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас :"Ще одним фільмом з програми VI фестиваль кіно та дерев «Сад пам’яті» став документальний фільм режисерки Марії Яремчук «Барс. Незакінчена справа».

Немає коментарів:

Дописати коментар